Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δικαστήριο απαγόρευσε σε ισραηλινή αεροπορική εταιρία να αλλάζει θέσεις στις γυναίκες


Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από μια γυναίκα που της ζητήθηκε να αλλάξει θέση επειδή δίπλα της της ήταν ορθόδοξος Εβραίος
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al απαγορεύεται πλέον να ζητά από τις γυναίκες να αλλάξουν θέσεις εάν οι ορθόδοξοι
Εβραίοι φέρουν αντιρρήσεις να κάθονται δίπλα τους.   Η δικαστική απόφαση πάρθηκε αφότου η 80χρονη επιβάτης Renee Rabinowitz άσκησε αγωγή για αποζημίωση κατά της αεροπορικής εταιρείας, επειδή της ζητήθηκε να μετακινηθεί. Το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ είπε ότι τέτοιου είδους αιτήματα παραβιάζουν τους νόμους περί διακρίσεων ενώ η αεροπορική εταιρεία ισχυρίτηκε ότι δεν πιέζει ποτέ τους επιβάτες να ανταλλάξουν θέσεις. 

Η Rabinowitz που επέζησε του Ολοκαυτώματος, πετούσε από το Νίουαρκ στις ΗΠΑ με προορισμό το Τελ Αβίβ το 2015, όταν της ζητήθηκε να αλλάξει θέση και είπε ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένη.  ορθόδοξοι Εβραίοι άνδρες αποφεύγουν να αγγίζουν τυχαία τις γυναίκες, εκτός από τις συζύγους τους, για να προφυλαχθούν από την εξωσυζυγική έλξη, μια έννοια στον εβραϊκό νόμο γνωστή ως negiah.


 Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ισραήλ, η οποία εκπροσώπησε την  Rabinowitz στην υπόθεση, δήλωσε ότι η νίκη ήταν "τεράστια" σε μια μακρά μάχη κατά του διαχωρισμού των φύλων στη δημόσια σφαίρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post, παρόμοια αιτήματα για αλλαγές θέσεων οδήγησαν σε προβλήματα και καθυστερήσεις σε πτήσεις λόγω της άρνησης αυτών των ανδρών να πάρουν τις θέσεις τους πριν από την απογείωση. 
Το δικαστήριο διέταξε την El Al να ενημερώσει το προσωπικό ότι τέτοια αιτήματα είναι πλέον παράνομα και η αποζημίωση της Rabinowitz ορίστηκε στα 1.800 δολάρια.   «Είμαι ενθουσιασμένη γιατί ο δικαστής κατάλαβε το θέμα», δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times η Renee Rabinowitz. «Συνειδητοποίησε ότι δεν είναι θέμα χρημάτων και ότι είναι θέμα της El-Al να αλλάζει την πολιτική της και για αυτό διατάχθηκε να το κάνει», προσθεσε. 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html