Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Σε ιδιώτες τα απορρίμματα του Δήμου Ρόδου Νέα εποχή για τα ιδιωτικά συμφέροντα


Εγκρίθηκε από το 7ο κλιμάκιο του ελεγκτικού συνεδρίου ο διεθνής διαγωνισμός και προχώρα η εκχώρηση της καθαριότητας του Δήμου Ρόδου σε ιδιωτική εταιρεία. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή και την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων στους δήμους. Κατά την διαδικασία του διαγωνισμού έγιναν προσφυγές αλλά τελικά κατοχυρώθηκε
στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ENACT Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 

Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 7 Ιουνίου μεταξύ Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και της ιδιωτικής κοινοπραξίας ENACT A.E- ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε 

Η σύμβαση ανάθεσης έργου έχει διάρκεια τρία χρόνια και αφορά την αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση αστικών αποβλήτων, τη σάρωση (μηχανική και χειρωνακτική) καθώς και την αποκομιδή για τη διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου. Η σύμβαση υπογράφηκε με συνολικό προϋπολογισμό 12.629.725,81 ευρώ και με δικαίωμα προαίρεσης 16.839.634,41 ευρώ (περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Η ιδιωτική κοινοπραξία αναλαμβάνει να καλύψει το 50% της αποκομιδής του Δήμου με 22 απορριμματοφόρα, 104 εργαζόμενους (σαρωτές / κλαδευτές), το σκούπισμα των δρόμων και ταυτόχρονα υποχρεούται να λειτουργήσει το Κέντρο Διαλογής των Ανακυκλώσιμων Υλικών ΚΔΑΥ. Το υπόλοιπο 50% του Δήμου θα καθαρίζεται από την υπηρεσία καθαριότητας και το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό του Δήμου. Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν οι συμβασιούχοι, παρατασιούχοι που εργάζονται στο Δήμο. 
Ο δήμαρχος Ρόδου περιχαρής για την εκχώρηση της καθαριότητας
του νησιού στην ιδιωτική κοινοπραξία, πλαισιωμένος από
τους εκπρόσωπους της εταιρείας.

Η ιδιωτική κοινοπραξία θα αναλάβει από τις 15 Ιουνίου ένα μέρος της πόλης της Ρόδου και θα εξαπλωθεί σταδιακά σε όλο το νησί - με σημείο αιχμής τις τουριστικές περιοχές, όπως η Λίνδος, το Φαληράκι, τα Κολύμπια, την Αφάντου κ.λπ. Ο στόλος της εταιρείας θα ενισχυθεί με πέντε ακόμη οχήματα (απορριμματοφόρα και σαρωτές), τα οποία έχει παραγγείλει με leasing η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, ενώ τα οχήματα που κρίνονται "γερασμένα" και ακατάλληλα, θα αποσυρθούν για επισκευές και θα χρησιμοποιούνται επικουρικά, όπου χρειάζεται. 


Μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιωτικές εταιρείες


7 εταιρείες υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος δημοσίων συμβάσεων (ΕΔΗΣΗΣ) σφραγισμένες προσφορές και δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Ρόδου, για την ανάθεση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών στο νησί της Ρόδου.


Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι οι εξής:

ΕΝΑCT Περιβαλλοντική Ενεργειακή ΑΕ.
ICM Ιnternational Clinic Methods Διεθνείς Μέθοδοι Καθαρισμού Ανώνυμη Τεχνική – Τουριστική Εταιρεία Πληροφορικής.
Αφοί Γ. Τσαντόπουλοι Ενεργειακή ΕΠΕ.
Γεώργιος Αναστασάκης ΕΠΕ.ενδιαφερον 
DΙΟΝ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία.
Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕΕ. 
ΕΤΜΕΚΑΤ Φώτης Γρίβας & Υιός Ανώνυμη Κατασκευαστική Μελετητική Εμπορική Εισαγωγική Εξαγωγική Εταιρεία.
Τελικά ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ENACT Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 

ΦΩΤΗ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος σε συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας το ξεπούλημα της καθαριότητας του Δήμου, εξέφρασε την πεποίθηση και την διαβεβαίωση ότι, «η Ρόδος θα αλλάξει όψη». «Ύστερα από τις συμπληγάδες και από πολλές περιπέτειες, τα καταφέραμε. 
Το εγχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποκομιδής των απορριμμάτων έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει, πέρασε "διά πυρός και σιδήρου", καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού το 2016, με τα 1.000 εμπόδια τα καταφέραμε». Διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και κανένας δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του, καθώς υπάρχει μια "συμφωνία κυρίων" με τον ιδιώτη, γιατί αυτά -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δεν γράφονται στην σύμβαση εκχώρησης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html