Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Από το Σούνιο σε όλη την Ελλάδα


Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα 18 της χρόνια. Δροσερή και κεφάτη, απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έως τις Πρέσπες, από την Αλεξανδρούπολη έως την Ρόδο.

Δεκατρείς περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία
εκδηλώσεων και πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την... ενηλικίωσή της, από σήμερα έως τις 25 Ιουνίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες.

Ημέρα του θερινού ηλιοστασίου η 21η Ιουνίου, μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου και ταυτόχρονα η πιο μελωδική.

Η τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα γίνει απόψε, στις 8 μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η εκδήλωση βασίζεται σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που ξεκινάει με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τη «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα και περιλαμβάνει σύμπραξη βυζαντινής, παραδοσιακής και τζαζ.

Μπορεί το Σούνιο να προσφέρεται για... ρομάντσο, αν όμως σας πέφτει μακριά σημειώστε ότι ο σταθμός του μετρό Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι θα πλημμυρίσει λυρικά άσματα με τη συνοδεία πιάνου.

Η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου, ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη, ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς, όλοι της Λυρικής Σκηνής, θα δώσουν τον ιδιαίτερο τόνο.

Σήμερα το μεσημέρι, πάλι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει την «Αίθουσα του Βωμού» με κλασικές νότες.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ οργανώνουν στο Ηρώδειο συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Ο Εθνικός Κήπος θα γεμίσει ατμοσφαιρικές μουσικές από τα σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στις 8 μ.μ. στον κήπο του σε ένα μελωδικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με τη Santa Barbara Guitar Orchestra.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν οι ταλαντούχοι μουσικοί της MOYSA με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 2.000.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σε ετήσια βάση προσελκύει 150.000 θεατές.

Οι εκδηλώσεις (υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) είναι το αποτέλεσμα σύμπραξης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενώ πρωτοστατεί το υπουργείο Πολιτισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html