Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Διαγραφή της Ελληνικότητας


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν έχουν πλέον κανένα απολύτως νόημα οι διαπιστώσεις, οι σχολιασμοί, οι εναντιώσεις, οι ποικιλώνυμες εκφράσεις αγανάκτησης. Και ο (απαραίτητος;) μαϊντανός των φαιδρών τηλεπάνελς όπου ειδικοί, ανειδίκευτοι, σχετικοί, άσχετοι και κομματάνθρωποι αδολέσχες  χαβαλετζήδες  εξαντλούν - όχι το θέμα αλλά - την υπομονή μας.
Χαρακτηριστική η περίπτωση βεβήλωσης /βανδαλισμού του
Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από τους "Γνωστούς-αγνώστους" ή "Παιδιά" ή "Συλλογικότητες", ή "Αναρχοαυτόνομους" ή "Μπαχαλάκηδες".
Δεν νομίζω πως θα επιλυθεί το πρόβλημα αντιμετώπισης τους με σχοινοτενείς συζητήσεις , ... "συννεφοπτώσεις", αιτήσεις της -εκάστοτε- Αντιπολίτευσης για παραιτήσεις "ανίκανων" ευθυνόμενων Υπουργών της -εκάστοτε - Κυβέρνησης , ή οι καφενειακού επιπέδου κουβέντες σε καφενεία ή στο Κοινοβούλιο.
Απόδειξη το ότι, εδώ και δεκαετίες, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και βαίνει επιδεινούμενη με δηώσεις, εμπρησμούς, καταστροφές περιουσιών - αυτοκινήτων, κτηρίων κ.α -κάψιμο εργαζομένων (βλ.Μαρφίν).
Ασφαλώς και δεν είναι....
εύκολη υπόθεση η αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων κοινωνικών φαινομένων. 
Μέχρι τώρα όλες οι Κυβερνήσεις έχουν αποτύχει. Η μόνη επιτυχία που θα πρέπει να τους αναγνωριστεί /πιστωθεί είναι η διάγνωση την οποία κάνουν - διαχρονικά - οι διακονούντες  τον Κοινοβουλευτισμό ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας:
"Για όλα ευθύνονται οι ανίκανοι άλλοι, οι απέναντι , οι κομματικοί τους αντίπαλοι". !!!....
Πως λοιπόν θα σημειωθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των εκτρόπων; Όταν από το ένα μέρος έχουμε τους ανεξέλεγκτους "μπαχαλάκηδες" και από το άλλο τους άχρηστους, ανίκανους , άβουλους, συμβιβασμένους  και άτολμους κομματανθρώπους;
Προφανές το αδιέξοδο. Απογοήτευση!




Αλλά και αγανάκτηση όλων των Ελλήνων πατριωτών οι οποίοι αισθάνονται απροστάτευτοι , καθώς και βαθύτατα προσβεβλημένοι όταν - εκτός των άλλων - βεβηλώνονται Μνημεία του Ελληνισμού όπως αυτό του Άγνωστου Στρατιώτη!
Έχω προτείνει τρόπους αντιμετώπισης. Ενδεχομένως (ως πείσμων αμετανόητος) να επανέλθω, επειδή φαίνεται πως οι αρνητές /εχθροί των Μνημείων, αγαλμάτων, ανδριάντων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων, καθώς και όποιοι προσβάλλουν τα εθνικά μας Σύμβολα δεν πρόκειται να ηρεμήσουν αν δεν κατασκευάσουν το δικό τους "Μνημείο Καταστροφέων των Συμβόλων του Ελληνισμού".
Αγαπητοί "Μπαχαλάκηδες"  και αξιότιμοι εξουσιαστές : Κάντε ό,τι νομίζετε.
Βρείτε τα , αγαπηθείτε, σφαχθείτε, αλληλοεξοντωθείτε, αλληλοανεχθείτε, συνεργασθείτε αλλά μέχρι εκεί. Αφήστε εκτός των δραστηριοτήτων  σας  τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού. Αυτά ανήκουν μόνο σε Έλληνες πατριώτες , όχι σε  ελληνόφωνους καταστροφείς ή ανεχόμενους τα έκτροπα Κυβερνώντες.                 
 Δεν καταλαβαίνετε την αξία και την σημασία τους. Είστε μικροί ουτιδανοί και ανάξιοι ακόμη και για να τα αντικρίζετε !...
Είναι πάνω από την ασημαντότητά σας. Πέρα από κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, κοσμοθεωρία ή ... "ισμο"= Καπιταλισμό, Σοσιαλισμό, Κομμουνισμό, Ολοκληρωτισμό, Αναρχισμό, ΜΠΑΧΑΛΙΣΜΟ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΕΚΠΕΣΜΟ/ΞΕΠΕΣΜΟ , την δυσπερίγραπτη κατάντια, εκφυλισμό, παρακμή, σήψη!...


ΥΓ Βέβαια τα "παιδιά" είναι παιδιά και, ως γνωστόν, "τα παιδία παίζει, καταστρέφει, δηώνει, βεβηλώνει, αμαυρώνει, απεκκρίνει όπου - δεν -δει ατιμωρητί (!).
     Αλλά οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ τι δικαιολογητικό έχουν ;  (Σ.Σ Εξαιρούνται οι εξ αυτών παλίμπαιδες) για την αδικαιολόγητη, εξοργιστική ανοχή - κάποιοι και συμμετοχή , όπως τους κατηγορούν συνάδελφοί τους;
      Παίζουν, χάριν ...παιδιάς, εν ου παικτοίς και άνευ συναίσθησης καθήκοντος /αποστολής τους το παιχνίδι - ή και στο παιχνίδι - των "τρομερών  παιδιών";
       Άραγε υποψιάζονται την μεγίστη (συν) ευθύνη τους για τις αθλιότητες που συμβαίνουν ;Το ασύγνωστο πλήγμα στον Ελληνισμό;




Εκτός και αν νομίζουν πως η αναπαυτική καρέκλα - έδρανο του Κοινοβουλίου αρκεί για να ξεκουράσει /ανακουφίσει τα ταραγμένα ψήγματα της συνείδησής τους !.
Όσο για τους ΘΩΚΟΥΧΟΥΣ (=Κάτοχοι Θώκων) βολεμένους υψηλά ιστάμενους /ύπατους αξιωματούχους, τους πνευματικούς ανθρώπους , τους Ακαδημαικούς , την πνευματική ελίτ του τόπου, τα διαδραματιζόμενα φαίνεται πως δρουν ως υπνοφόρα, με αποτέλεσμα να "κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ". Να μην αντιδρούν ως οφείλουν. Θλίψη!

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html