Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΠΑΜΕ Γραμματεία Ρόδου : 20 Ιούλη οι εργαζόμενοι στον Τουρισμο απεργούμε

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)

στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ( Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
Προσυγκέντρωση 09:00 το πρωί μπροστά από τον Ε.Ο.Τ
Συγκέντρωση στις 10.00 πμ στην πλατεία Κύπρου
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Τουρισμό!
Οι πανηγυρισμοί και τα απανωτά ρεκόρ στον τουρισμό που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας με στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα ενθουσιασμού, ότι δηλαδή η ανάπτυξη
στον τουρισμό είναι η λύση σε όλα τα αδιέξοδα του λαού, δεν επιβεβαιώνονται μέσα στους τόπους δουλειάς όπου υποφέρουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας. Εκεί σημειώνονται κάποια άλλα, ανεπίσημα ρεκόρ. Τα ρεκόρ των υπερωριών, των λιποθυμιών και των εργατικών ατυχημάτων, της απλήρωτης ή κακοπληρωμένης δουλειάς. Όμως, μπροστά στον «εθνικό στόχο για έξοδο από την κρίση» είναι ανάγκη να θυσιαστούν και κορμιά!


Εσύ που εργάζεσαι στον κλάδο του Τουρισμού ζεις από πρώτο χέρι αυτή την απάνθρωπη κατάσταση. Δουλειά κάθε μέρα και μέχρι την εξάντληση και από τον Οκτώβρη, στους χειροπράκτες και τους ορθοπεδικούς για να συνέλθεις. Εντωμεταξύ να μαζεύονται τα χρέη στη ΔΕΗ, στην εφορία που είναι αδύνατο να πληρωθούν. Το επίδομα ανεργίας που δε φτάνει ούτε για χαρτζιλίκι και είναι για τρεις μόνο μήνες, πέρσι έφτασε μέχρι και μέσα Μάρτη για να το πληρωθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Τα νέα παιδιά που μπαίνουν στον κλάδο, με ειδίκευση ή χωρίς, αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Στην ουσία δεν έχουν κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα, πέρα από ένα μισθό φιλοδώρημα. Στόχος είναι όλοι, νέοι και παλιοί να καταλήξουμε σε αυτό το καθεστώς. Ήδη αυτό προχωράει, είτε με τα εργολαβικά συνεργεία που απλώνουν τα δίχτυα τους και στα ξενοδοχεία της Ρόδου με γρήγορους ρυθμούς φέτος, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις που κατεβάζουν τους μισθούς στα 586, είτε απλά με την απόλυση των παλιότερων και την πρόσληψη νέων.

Με τον ιδρώτα και το αίμα μας λοιπόν πετυχαίνουν τα ρεκόρ οι μεγαλοξενοδόχοι , tour operators του νησιού. Πάνω από 1,5 δις ευρώ τζίρο κάνει ο Τουρισμός κάθε χρόνο στη Ρόδο, όμως την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι καταδικασμένοι στη χαμοζωή και τη μιζέρια. Είναι πρόκληση να βλέπεις νέα ξενοδοχεία να σηκώνονται σε χρόνο ρεκόρ, να παράγεται αμύθητος πλούτος από τα δικά σου χέρια αλλά να μαζεύεται αποκλειστικά στις τσέπες των αφεντικών ντόπιων και ξένων κι εσύ να αγωνιάς για να εξασφαλίσεις τα βασικά.

Δεν πάει άλλο! Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, να βγάλουμε προς τα έξω το τι περνάμε καθημερινά ,να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, Συλλογικές Συμβάσεις που να είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να διεκδικήσουμε επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα που είμαστε άνεργοι χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Αυτά δεν μπορούμε να τα πετύχουμε ,αν δεν κάνουμε το βήμα της οργάνωσης, πρώτα απ’ όλα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας, στο ξενοδοχείο που δουλεύουμε. Δεν μπορείς από την άλλη να έχεις καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί βγαίνουν στα κανάλια και τις εφημερίδες και λένε ότι φέτος είναι η καλύτερη χρονιά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, δηλαδή ότι λένε και τα αφεντικά ! Και αυτοί υποτίθεται πως είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Κάνε τους πέρα και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ακολούθησε το παράδειγμα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, που ίδρυσαν επιχειρησιακά Σωματεία (Paradise, Sheraton, Miramare).

Με την αγανάκτηση και το σιχτίρισμα δε βγαίνει τίποτα ,όταν δε μεταφράζεται σε οργανωμένη δράση. Η απεργία στον Τουρισμό στις 20 Ιούλη μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την τεράστια δύναμή μας οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον Τουρισμό του νησιού.

Πάρε λοιπόν μέρος στην απεργία, κουβέντιασε το με τους συναδέλφους σου, οργανωθείτε.

Σε αυτή τη μάχη θέλουμε δίπλα μας συμμάχους τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ταξί, τους ξεναγούς ,τους υπαλλήλους τουριστικών γραφείων ,που στην περιοχή μας έτσι κι αλλιώς σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους – μικρομαγαζάτορες , ταξιτζήδες , μικροϊδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ,ομπρελάδες, που αντιμετωπίζουν την καταστροφή από τους φόρους και τα χρέη. Είναι κοινός ο αντίπαλος: Η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις που έχουν διαμορφώσει ένα καθεστώς ,ώστε ότι χρήμα που κυκλοφορεί στον Τουρισμό να το «σκουπίζουν» οι μεγαλοεργολάβοι τουριστικών λεωφορείων, μεγαλοξενοδόχοι, tour operators.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html