Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ιωάννινα: Συμμορίες Aλβανών ξερίζωσαν 56 κιλά τσάι βουνού [εικόνα]



Πληθαίνουν οι «καταδρομικές» επιθέσεις Αλβανών οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να κλέψουν αρωματικά φυτά.

Αυτή τη φορά ξερίζωσαν πάνω από 50 κιλά τσάι του βουνού, ρίγανη και άλλα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα που κάποια από αυτά κοστίζουν ως και δεκάδες χιλιάδες ευρώ το κιλό.




Το απόγευμα της Τρίτης σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, συνέλαβαν τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 46, 34, 38 και 51 ετών, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ήπειρο, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή περιοχή στη θέση «Βλαχιώτη» στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, τους προαναφερόμενους να έχουν εκριζώσει και συλλέξει από κοινού τσάι βουνού, συνολικού βάρους 56,165 κιλών.



Σημειώνεται ότι στην κατοχή των δραστών, τρεις εκ των οποίων στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (690) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο με (16) φυσίγγια.

Τέλος, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.



Πηγή: Ιωάννινα: Συμμορίες Aλβανών ξερίζωσαν 56 κιλά τσάι βουνού [εικόνα] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html