Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Κύπρος: Οι Τούρκοι προκαλούν, οι Γάλλοι στέλνουν… μήνυμα


Ενώ στην Ρωμήσα Μπέμπα κρατουν χαμηλούς τόνους τα υπουργεία εξωτερικών και αμύνης !!

Επισήμως ο λόγος άφιξης της Γαλλίδας ΥΠΑΜ, Φλοράνς Παρλί στην Λευκωσία, αναφέρεται η
επίσκεψη στις γαλλικές φρεγάτες που ναυλοχούν από την προηγούμενη εβδομάδα στην Λάρνακα, καθώς απεσπάσθησαν από τις ναυτικές δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), ενώ την ίδια ώρα ξεκινούσαν οι διαδικασίες γεώτρησης στο τεμάχιο «11″ της κυπριακής ΑΟΖ από τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TOTAL.
Διεθνείς αναλυτές και καθηγητές γεωπολιτικής αναφέρουν πως ουσιαστικά το Παρίσι τόσο με την απόσπαση των φρεγατών από την δύναμη της UNIFIL στο λιμάνι Λάρνακας, όσο και με την άφιξη της Γαλλίδας ΥΠΑΜ στην Λευκωσία, εν μέσω μάλιστα κορύφωσης των τουρκικών προκλητικών ενεργειών πλησίον του γεωτρύπανου West Capella στο τεμάχιο «11″ που διαχειρίζεται η TOTAL, καταδεικνύουν με κάθε τρόπο πως το Παρίσι στέλνει συνεχώς μηνύματα αποφασιστικότητας προς την Άγκυρα, διασφαλίζοντας παράλληλα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λευκωσίας στην ΑΟΖ της.

Πρόκειται για επίσκεψη με υψηλή συμβολική όσο και ουσιαστική αξία, καθώς συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην γεώτρηση της TOTAL και στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και από τις προκλητικές κινήσεις των τουρκικών σκαφών.
Η Γαλλίδα Αξιωματούχος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον Κύπριο ομόλογό της Χριστόφορο Φωκαΐδη. Το Παρίσι εξάλλου ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις εξελίξεις στα ενεργειακά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένεκα της εμπλοκής του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της TOTAL στις έρευνες στο οικόπεδο «11″ της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Λευκωσία είναι δεδομένο ότι τηρεί ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία με το Παρίσι, το οποίο επισκέφθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html