Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

του Αναγνώστη Λασκαράτου 
Μπορούμε να κατανοήσουμε απολύτωςτα καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα. Απόδειξη είναι πως τον είχαμε αντιληφθεί από πολύ νωρίς και δεόντως περιποιηθεί. Σχετικά με τη διαπλοκή του με την κρατική Εκκλησία είχε δείξει εξ απαλών πολιτικών ονύχων ότι θα
ακολουθούσε τα  χνάρια της πρώην πρωθυπουργού Δήμητρας (Μιμής) Λιάνη Παπανδρέου. Το είχαμε επισημάνει από το 2009, άλλοι είναι αυτοί που το ανακαλύπτουν τώρα: «O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή» (10.12.2009). 

Τα νταραβέρια του με τον αρχιεπίσκοπο προοιωνίζονταν σκανδαλώδη και το είχαμε τονίσει:  «Η ανήθικη σχέση του κ.Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο» (28.11.2012). Ο αμαθής νεαρός κραύγαζε από μίλια μακριά και όσοι στ'αλήθεια δεν το έβλεπαν τι καπνό φούμαρε, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν για την επαφή που διατηρούν με την πραγματικότητα.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι ο Γαβρόγλου και η απάντηση αυτού του ερωτήματος θα εμπλουτίσει την βιβλιογραφία που συνδέει τη σχέση των διανοούμενων της Αριστεράς (όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό, για τον συγκεκριμένο) με την πολιτική. Είναι καθηγητής της Ιστορίας των Επιστημών και Φυσικός, δηλαδή κατέχει υποτίθεται την επιστημονική γνώση και κρίση, μαζί με την ανθρωπιστική και ιστορική διάστασή της. Τον Γαβρόγλου τον θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο. Είχα διαβάσει κάπου στα 2006, αν το θυμάμαι καλά, το βιβλίο του «Το παρελθόν των επιστημών ως ιστορία», όπου υπήρχαν αξιόλογες σκέψεις και επισημάνσεις πάνω στην επιστημονική Επανάσταση, που έδειχναν άνθρωπο με φιλοσοφική δυνατότητα και με επιστημοσύνη, βαθύ γνώστη του πολέμου που διεξήχθη στη Δύση μεταξύ Καθολικισμού και πρωτοπόρων Επιστημόνων και των επιπτώσεών του στην εξέλιξη του πολιτισμού. 
Γνωρίζει ο υπουργός την αγωνία του Κοπέρνικου για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας στη δημοσίευση του «De Revolutionibus», που έφτασε να εκδοθεί την ημέρα που πέθανε, τα παθήματα του Γαλιλαίου και ασφαλώς και το άγχος του Δαρβίνου που καθυστερούσε την έκδοση της «Καταγωγής των ειδών», κάτω από την απειλή του Αγγλικανού επισκόπου της Οξφόρδης. 
Το ότι ανέχεται να είναι υπουργός του Τσίπρα και λακές του συνθαλαμίτη του Αμβρόσιου (ή «Χωροφύλακα», στο κτίριο της μεσαιωνικής οργάνωσης «Ζωή»), Γιάννη Λιάπη από τις Στανιάτες, είναι γεγονός που μας γεμίζει με απαισιόδοξες σκέψεις. Συνέχεια  πηγη '

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html