Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ~ ΛΑΤΡΕΙΑ Ή ΠΑΡΩΔΙΑ;Καμιά φορά βλέπω στο Διαδίκτυο τις τελετές που οργανώνονται από λατρευτικά σωματεία η συλλόγους που ασπάζονται την Πατρώα Θρησκεία των Ελλήνων -τους βλέπω με φορεσιές που δεν φοράνε στην καθημερινή τους ζωή, όπως σανδάλια, χλαμύδες περικεφαλαίες... και αναρωτιέμαι αν είναι αληθινές τελετές της Παράδοσής μας ή απλά αναπαραστάσεις τελετών, η αν γυρίζουν κανένα τουριστικό διαφημιστικό σποτ.  Οι απόψεις μου δεν έχουν καμιά πρόθεση να θίξουν τους ανθρώπους που τα οργανώνουν,ούτε τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Πατρώα Θρησκεία.

Θεωρώ λογικό για τον ιερέα ή την ιέρεια να φοράει κάποια αρχαιοπρεπή Ελληνική ενδυμασία, ώστε να ξεχωρίζει από τους πιστούς,αλλά δεν βλέπω το λόγο να φοράνε όλοι οι παριστάμενοι σανδάλια και χλαμύδες. Αυτά τα φορούσαν οι πρόγονοι, γιατί ήταν ,,,,Περισσότερα στην πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html