Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο στην Κω: Καταστράφηκαν εκθέματα από τον σεισμό λόγο προχειρότητας και σταρχιδιασμού



Παρόλο που καταστράφηκαν εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο λόγω σεισμού στην Κω το υπουργείο Πολιτισμού απέκρυψε το πραγματικό μέγεθος των καταστροφών και τη σοβαρότητα της
κατάστασης...
Ο σεισμός 6,6 ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί της Κω προκάλεσε τεράστιες φθορές μεταξύ άλλων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Liberal.gr οι ζημιές που έχουν υποστεί τα εκθέματα του μουσείου είναι εξαιρετικά σοβαρές. Πολλά σωριάστηκαν στο έδαφος και έσπασαν, καθώς δεν ήταν ασφαλώς στερεωμένα στις βάσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, οι βάσεις δεν είχαν πακτωθεί, όπως συνήθως γίνεται, ούτε ήταν στέρεα κολλημένες στο έδαφος, όπως συμβαίνει με τις βάσεις που δεν πακτώνονται. Άλλα γλυπτά έγειραν από τις θέσεις τους και χτύπησαν στους τείχους με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν βλάβες.
Αλλά και στο αίθριο του μουσείου φαίνεται πως καταστράφηκαν έργα τέχνης, καθώς έχουν σπάσει γλυπτά από τον βωμό του Διονύσου.,,,Περισσότερες εικόνες απο τις καταστροφές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html