Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η λατρεία της βόμβας! του Βαγγέλη




Μια μέρα σαν σήμερα, 9 Ιουλίου 1955, δημοσιευόταν στο Λονδίνο το Russell–Einstein Manifesto. Ο ψυχρός πόλεμος ήταν στο ζενίθ του και το μανιφέστο πρόβαλε τους κινδύνους από τα πυρηνικά όπλα και καλούσε τους ηγέτες της γης να επιδιώκουν ειρηνικές λύσεις στα διεθνή προβλήματα. Στις πρώτες παραγράφους του μανιφέστου διαβάζουμε:

“… Όλοι κινδυνεύουν εξ ίσου και μόνο αν ο κίνδυνος γίνει καταληπτός υπάρχει ελπίδα να τον αποφύγουμε συλλογικά…. Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε με νέο τρόπο. Πρέπει να μάθουμε να ρωτάμε τον εαυτό μας όχι τι μέτρα πρέπει να πάρουμε προκειμένου να επιτύχουμε μια στρατιωτική νίκη, διότι τέτοια μετρα δεν υπάρχουν πλέον – η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι: τι μέτρα πρέπει να πάρουμε προκειμένου να αποφύγουμε μια ένοπλη αντιπαράθεση της οποίας το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για όλους;….”
Και τελειώνει:
“Έχοντας υπόψη πως σε έναν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο είναι βέβαιο οτι θα χρησιμοποιηθούν τα πυρηνικά όπλα και το,,,Περισσότερα στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html