Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

NEA ΔΡΑΣΗ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!



ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Τον διαχωρισμό του λογαριασμού της κατανάλωσης ηλεκτρικού από τον λογαριασμό των χρεώσεων υπέρ τρίτων.
Την είσπραξη των χρεώσεων υπέρ τρίτων, με τις προβλεπόμενες
από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες, αντί για την αναγκαστική είσπραξη τους μέσα από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.
Την απαγόρευση της αντισυνταγματικής διακοπής ηλεκτροδότησης νοικοκυριών & επιχειρήσεων για ανεξόφλητες οφειλές χρεώσεων υπέρ τρίτων, εφόσον εξυπηρετούνται, με εφάπαξ καταβολές ή με ρύθμιση, οι οφειλές που αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. 




ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (ΟλΣτΕ 1972/2012) !!!

Με την απόφαση 1972/2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προέβλεπε ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Εκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το λεγόμενο ΧΑΡΑΤΣΙ. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Το ΣτΕ έκρινε ότι :

Αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.
Με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.
Υφίσταται ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html