Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ρελάνς Ρωσίας σε Ελλάδα μετά την πώληση των S-400 στη Τουρκία; μη σκάτε,,είναι μια ακόμη κατα φαντασία χριστιανοταλιμπανεζικη είδηση!!





Με τόσες πολλές «ρελάνς» των Ρώσων για τη πώληση μαχητικών στην Ελλάδα, κοντεύουμε να πιστέψουμε πως στο τέλος θα μας παρακαλάνε για να μας τα χαρίσουν. Για ακόμη μια φορά, διαβάσαμε στο «ειδικό» αμυντικό τύπο, πως η
Ρωσία (ξανα)προσφέρει τα αεροσκάφη Su-35 στην Ελλάδα. «Το Su-35S θα είναι υποψήφιο σε οποιαδήποτε ανοικτή αξιολόγηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας γα νέο μαχητικό αεροσκάφος. Είναι καλύτερο ή ακόμα πιο σωστά, καταλληλότερο, οποιουδήποτε δυτικού μαχητικού για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες και κοστίζει το μισό από το οικονομικότερο δυτικό μαχητικό περιλαμβανομένου του κόστους προσαρμογής του στην ελληνική Αεροπορία«.
  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:
Η συνέχεια εδώ.
Here we go again…
Όσον αφορά το Pro News και τις ρωσικές «ρελάνς» για αγορές «υπερμαχητικών», η όλη ιστορία μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, παιγμένη σε άπειρες επαναλήψεις. Ο λόγος είναι διότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, «βλέπει» προσφορές και πωλήσεις ρωσικών σουχόι, κάθε τρεις και λίγο.
Το θέμα περί φθηνών ρωσικών αεροσκαφών, είναι ένας μύθος που διακινείται εδώ και πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, πρόσφατα διαβάσαμε στο pronews.gr, πως η απόκτηση 48 Su-35 θα στοίχιζε περί τα 4 δις ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε κόστος 70 εκατομμυρίων ανά μονάδα συν εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποδομές κτλ. Το πραγματικό κόστος όμως προσεγγίζει τα 83 εκ. Τόσο κόστισαν στους Κινέζους που δέχτηκαν να αγοράσουν μια υποβαθμισμένη έκδοση. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Lockheed Martin, το κόστος του F-35Α, αναμένεται να οριστικοποιηθει στα $85 εκ./μονάδα μέχρι το 2019 (τωρινή τιμή, περί τα $109 εκ.).
Σε παλαιότερο δημοσίευμα του ProNews, βλέπουμε πως η προσφορά για 40 Su-35 θα ανέρχεται στα 3 δις ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε 75 εκ. ευρώ/αεροσκάφος χωρίς να περιλαμβάνει πραγματικά όπλα. Επομένως το συνολικό κόστος κάθε άλλο παρά χαμηλό είναι.
Στη τελευταία προσφορά όμως, οι Ρώσοι αποφάσισαν να «κουρέψουν» το κόστος και να μας δώσουν πλήρες πακέτο προς 55 εκ/αεροσκάφος (συνολικό κόστος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, 2,2 δισ. ευρώ για 40 αεροσκάφη). Τι μεσολάβησε και έπεσαν οι τιμές; Η απάντηση είναι απολύτως τίποτα. Είτε ο «ανταποκριτής» του Pronews στην Αγία Πετρούπολη, είναι φανταστικό πρόσωπο, είτε το στέλεχος της εταιρίας Rosoboronexport, ήπιε πολλές βότκες και δεν ήξερε τι έλεγε. Σε κάθε περίπτωση, δεν υφίσταται ρωσική πρόταση για αγορά μαχητικών Su-35, ειδικά σε αυτές τις τιμές. Ενδεικτικά (όπως προαναφέραμε), σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Defence News. η Κίνα άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα από τα 24 Su-35 το περασμένο Ιανουάριο, στα πλαίσια υλοποίησης συμφωνίας ύψους $2 δισ. που είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2015. Αυτό μεταφράζεται σε κόστος $83 εκατ. ανά αεροσκάφος.
Μια εξαιρετική προσέγγιση πάνω στο θέμα της «σουκχοϊτιδας», διαβάσαμε στη Πτήση & Διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html