Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας


Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία: Βίοι παράλληλοι
homo-priests
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Το πρόσφατο πάθημα του Ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου της Σκωτίας (φωτ.1), που κατηγορήθηκε από τέσσερις ιερείς του για σεξουαλική παρενόχληση, επιβεβαιώνει μια διαπίστωσή μας, που την έχουμε εκφράσει συχνά. Πίσω από τη ρατσιστική
ομοφοβία, κρύβεται ένας συμπλεγματικός και μοχθηρός
ομοφυλόφιλος.  Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Εδιμβούργου και Αγίου Ανδρέα Κιθ Ο’ Μπράιαν, είχαν
προκαλέσει την οργή της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων. Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο» υποστήριξε ένας από τους ιερείς, που όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους πως ο προκαθήμενός τους δεν θα τιμωρηθεί από τον πάπα. Το Βατικανό που έχει διασυρθεί παγκόσμια, όσο δεν παίρνει άλλο, από τα χιλιάδες σκάνδαλα ατιμώρητης ιερής παιδεραστίας που έχουν έλθει στο φως, αναγκάστηκε να τον απομακρύνει. Ο Αρχιεπίσκοπος ψέλλισε ένα αόριστο συγνώμη αλλά δεν ομολόγησε τίποτα, ούτε πρόκειται να προσαχθεί σε εκκλησιαστική δίκη.
—–Οι ομοιότητες της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τη μητέρα της την Εκκλησία της Ρώμης είναι κραυγαλέες. Θέλω να θυμίσω το αφύσικο μίσος με το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Χουντόδουλος εκφραζόταν κατά των ομοφυλόφιλων, φτάνοντας στην πρωτάκουστη απαίτηση να ποινικοποιηθεί αυτό που στο χυδαίο λεξιλόγιό του αποκαλούσε «το κουσούρι»,  το δικό του και πολλών αυλικών του: «Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάσταση αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος”.
—–Ο ίδιος δεν έχανε ευκαιρία να επιτίθεται με ρατσισμό κατά των ομοφυλόφιλων δίνοντας μάλιστα και φυλετική διάσταση στο θέμα: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»(!), ο «Ορθόδοξος Τύπος» όμως αναρωτήθηκε: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!» 
—–Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η I.Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Το νομικό τμήμα της Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην ‘Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων’, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.
—–Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη»
—–Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά, η μη ψήφιση από την πολιτεία του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, που πρόσφατα το ψήφισε και η δεξιά κυβέρνηση της Μ.Βρετανίας και που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.,  ακόμη δε χειρότερα η πλήρης αποσιώπηση του θέματος επειδή τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που το είχαν υποσχεθεί, έχουν αναπτύξει πελατειακές σχέσεις με την Ιεραρχία, ενώ το ΚΚΕ και η συνεργαζόμενη κα Κανέλλη ανατριχιάζουν στην ιδέα ενός τέτοιου ενδεχόμενου, δεν δείχνουν τίποτα άλλο από τη μεγάλη καθυστέρηση, τη διαφθορά και την τεράστια υποκρισία που μαστίζουν τη χώρα μας, ιδιότητες που την έφεραν στο σημερινό της κατάντημα, αν και η ίδια θέλει να πιστεύει πως γι’αυτό ευθύνονται οι Κουτόφραγκοι.
ΥΓ
—–Ο Αρχιεπίσκοπος Τσίπρα, Λοβέρδου, Φουρλεμάδη, Κυριακίδη και Λαυρεντιάδη κ.Ιερώνυμος έχει ταχθεί κατά του συμφώνου συμβίωσης ακόμη και των ετεροφυλόφιλων, λες και το θέμα αυτό αφορά την Εκκλησία του, την οποία κανείς δεν υποχρεώνει να παντρεύει τους πιστούς της ή τους κληρικούς της με άτομα του ίδιου φύλου. Ο ίδιος αν και έχει δώσει εδώ και  17 μήνες (10.7.2011) ανακοίνωση ότι ερευνά τις σχετικές καταγγελίες κατά κληρικού του περιβάλλοντός του, συνεχίζει αν και προκαλείται να σωπαίνει. Μήπως αυτό λέγεται υποκρισία; Προσωπικά αναγνωρίζω το δικαίωμα των μητροπολιτών και των ιερέων να ασκούν ελεύθερα την τρομερά διαδεδομένη στις τάξεις τους ομοφυλοφιλία με ενήλικες. 
Αν ασκείται πίεση ή εκβιασμός πάνω σε υφισταμένους τους, όπως είχε καταγγελθεί από ιεροψάλτη-Θεολόγο κατά του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς (η υπόθεση περιέργως δεν εκδικάστηκε και αυτός που κατήγγειλε κατέχει και σήμερα εκκλησιαστικές θέσεις), υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο για παρενόχληση υπαλλήλου.  Δεν αναγνωρίζω στην Εκκλησία το δικαίωμα της υποκρισίας και των εξωθεσμικών παρεμβάσεων, με τη βοήθεια πολιτικών σαλτιμπάγκων, που ευδοκιμούν σε όλο το πολιτικό φάσμα, από τη ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν αποκαλύπταμε τις ιερές διασυνδέσεις του μακαριωτάτου Ιερωνύμου με τον φυγά που αναζητά η αστυνομία Πέτρο Κυριακίδη (πριν από 3 χρόνια), είχαμε πέσει από σπόντα πάνω σε έναν αρχιμανδρίτη “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια και απολάμβανε άλλες πλάτες από φίλα προσκείμενους κληρικούς στον αρχιεπίσκοπο….» (14.12.2012).
(Στο youtube υπάρχει ελεύθερα και το σχετικό βίντεο με χιλιάδες επισκέψεις, παρμένο από τηλεοπτική εκπομπή. Υπενθυμίζω ότι τα «αγοράκια» και το «φούμο», αφήνουν περιθώρια για εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να διερευνηθεί αν οι δραστηριότητες του ιερωμένου δεν παραβιάζουν μόνο τους κουρελιασμένους από τον κλήρο Ιερούς Κανόνες αλλά και τον ποινικό κώδικα. Στο βίντεο ο ιερωμένος φέρεται ως πνευματικόν τέκνον του ιερού Καλλινίκου, τ.Πειραιώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html