Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


 

Έχει αρχίσει να γίνεται τρομακτικό: Απολυταρχικά καθεστώτα φυλακίζουν αβαζίτες!

Η τουρκική αστυνομία κρατάει τη συνάδελφό μας Όζλεμ στη φυλακή. Ο στρατός της Ινδονησίας φυλάκισε έναν πολίτη επειδή απλά υπέγραψε ψήφισμα του Avaaz! Και άλλα μέλη της ομάδας μας έχουν πρόσφατα συλληφθεί, απ’ την Αίγυπτο μέχρι την Παλαιστίνη.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να σιωπήσουμε. Θα κάνουμε το αντίθετο.

Κάθε φορά που θα συλλαμβάνεται ένας αβαζίτης, θα προσλαμβάνουμε τους καλύτερους δικηγόρους, θα κατακλύζουμε τα διεθνή ΜΜΕ με την είδηση και θα αφοπλίζουμε τον εκφοβισμό τους με μαζικές εκστρατείες, βγάζοντας στη φόρα τα καθεστώτα που διώκουν αντιφρονούντες.

Το Avaaz έχει τη μοναδική δύναμη να επικοινωνεί με εκατομμύρια πολίτες σε λίγες μόνο ώρες. Ας δείξουμε στους τυράννους ότι τα έβαλαν με λάθος ανθρώπους -- δε θα μας φιμώσουν!

Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε το κίνημά μας είναι στηρίζοντας σήμερα με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας. Το Avaaz δεν δέχεται χρήματα από κανέναν άλλο. Η αίτηση αποφυλάκισης της Όζλεμ εκδικάζεται σε 6 μέρες -- αν 10.000 από εμάς στηρίξουμε έστω και με όσο κοστίζει ένας καφές, θα κλιμακώσουμε αμέσως τον αγώνα για να την απελευθερώσουμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Avaaz και να μιλάμε άφοβα για τα καθεστώτα καταστολής παγκοσμίως:

Η φυλάκιση ακτιβιστών με ψευδείς κατηγορίες εξαπλώνεται σαν επιδημία σε Τουρκία, Αίγυπτο και Ρωσία. Ξέρουμε όμως πώς να την σταματήσουμε. Όταν συνελήφθη ο συνάδελφός μας Γουισάμ στην Αίγυπτο, σηκώσαμε θύελλα στα διεθνή ΜΜΕ, τον βγάλαμε έξω και διατυμπανίσαμε ότι το καθεστώς οδεύει προς τη δικτατορία!

Όσο περισσότερες επιτυχίες σημειώνει το κίνημά μας τόσο περισσότερους εχθρούς θα αποκτάμε. Κι αυτό σημαίνει περισσότερες συλλήψεις αλλά και μεγαλύτερη ανάγκη για πόρους, για:
  • να ξεκινάμε επείγουσες εκστρατείες
  • να προσλαμβάνουμε δικηγόρους διεθνούς κύρους
  • να δημοσιεύουμε αμείλικτες ανακοινώσεις στον Τύπο
  • να διοργανώνουμε διαμαρτυρίες σε πρεσβείες
  • να στέλνουμε ομάδες σε όλο τον κόσμο για να αποφυλακίζουμε αβαζίτες και αβαζίτισσες
Αυτήν τη στιγμή δίνουμε μάχη για να βγάλουμε την Όζλεμ απ’ τη φυλακή. Είναι ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι εγκληματίας! Και κάθε μέρα που περνά στο σκοτεινό κελί της είναι άλλη μια σκοτεινή μέρα για το κίνημά μας. Ας στηρίξουμε όλοι και όλες τώρα, για να μπορούμε να προστατεύουμε τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο:

Είτε πρόκειται για τις θάλασσες και το κλίμα μας είτε για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας, τα μέλη του Avaaz έχουμε αποδειχθεί ατρόμητη και υπολογίσιμη παγκόσμια δύναμη. Αν συσπειρωθούμε σήμερα, μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτή τη δύναμη.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alice, Emma, Oli, Σπύρος, Martyna, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Αν ακόμη το σκέφτεσαι, δες 5 λόγους για να στηρίξεις το Avaaz:

1) H δωρεά σου στηρίζει όντως την κοινωνική αλλαγή – Πολλές απ’ τις μεγάλες ΜΚΟ χρησιμοποιούν υπερβολικά δαπανηρές τεχνικές, όπως προσέγγιση στο δρόμο, τηλεφωνικές κλήσεις, τηλεοπτικές διαφημίσεις και πολυτελή φιλανθρωπικά γκαλά. Ενώ οι καλύτερες ΜΚΟ προσπαθούν να κρατούν χαμηλά το κόστος των εράνων (περίπου στο 15%), συχνά ένα *πολύ* υψηλό ποσοστό των δωρεών (50-100%!) δε φτάνει ποτέ στα προγράμματα των ΜΚΟ, αλλά αναλώνεται στο υψηλό κόστος του εράνου, ο οποίος πολλές φορές διεξάγεται από κάποια ιδιωτική εταιρεία. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνει χρήματα το Avaaz είναι μέσω email, όπως αυτό που διαβάζεις, που έχει σχεδόν μηδενικό κόστος αποστολής.

2) Η δημοκρατία είναι στο DNA μας – Το ποιες εκστρατείες θα διοργανώσουμε κάθε βδομάδα, αποφασίζεται συλλογικά από μέλη του Avaaz, όπως εσύ, μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν τι ακριβώς θέλει το σύνολο του κινήματος. Συνεπώς το κίνημά μας είναι αυτό που αποφασίζει για ποια ζητήματα θα δαπανηθούν τα χρήματα των δωρεών που δεχόμαστε. Επιπλέον η δύναμη κάθε εκστρατείας του Avaaz πηγάζει απ’ τον αριθμό όσων επιλέγουμε να την υποστηρίξουμε με την υπογραφή μας. Κι αυτό μας κάνει ένα από τα ελάχιστα κινήματα λαϊκής δύναμης στον κόσμο.

3) Είμαστε μοναδικοί και απαραίτητοι – Απλά δεν υπάρχει άλλο Avaaz. Είμαστε το μόνο παγκόσμιο, πολύγλωσσο κίνημα με τέτοιο μέγεθος και κλίμακα δράσεων, και το μοντέλο μας (ταχείας δράσης, πολλαπλών θεμάτων και υψηλής τεχνολογίας) είναι απαράμιλλο παγκοσμίως. Και είναι απίστευτο, αλλά βλέπουμε την ανάγκη για το κίνημά μας όπου κι αν κοιτάξουμε. Εκατοντάδες ομάδες πολιτών απ’ όλο τον κόσμο ζητούν τη βοήθειά μας κάθε βδομάδα, επειδή βλέπουν ότι με την παγκόσμια προσοχή, τις έξυπνες στρατηγικές και τις προσπάθειες της καταπληκτικής μας ομάδας φέρνουμε αποτελέσματα εκεί που πολλοί δυσκολεύονται.

4) Κερδίζουμε – Αν διαβάζεις ακόμη αυτό το email, τότε μάλλον είσαι στο Avaaz εδώ και αρκετό καιρό και ξέρεις τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πήγαινε στη σελίδα με τις επιτυχίες μας, για να δεις ένα μικρό δείγμα όσων έχουμε καταφέρει μαζί. Και δεν αναλαμβάνουμε μόνο εύκολες μάχες, ούτε λέμε ότι κερδίσαμε κάτι με το οποίο δεν είχαμε καμία σχέση. Το Avaaz έχει ίσως την καλύτερη ομάδα ακτιβιστών στον κόσμο, που δουλεύει πυρετωδώς για να φέρνει τις φωνές των πολιτών στις αίθουσες όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, δίνοντάς τους δύναμη.

5) Το Avaaz είναι μαγικό – Ίσως αυτό να ακούγεται κάπως, αλλά οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν ότι πάνω από το 60% του κινήματός μας νιώθει αυτή τη μαγεία. Υπάρχει κάτι πραγματικά σπάνιο στο πνεύμα του κινήματός μας, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ξεπερνώντας τα σύνορα και τα εμπόδια στην ελπίδα, χάρη στην αγάπη και τις έξυπνες, αποτελεσματικές δράσεις για τον κόσμο που όλοι και όλες ονειρευόμαστε. Δε βρίσκω λέξη για αυτήν τη μαγεία [η ομάδα μας την αποκαλεί «avaaziness» :)], αλλά την αισθάνομαι κάθε μέρα. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο μας και ότι μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία.

Στήριξε εδώ.
                                   

                                
                            
                        
           Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html