Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Βούτσης: Δεν είμαστε «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»ΒΊΝΤΕΟ



Για το θέμα της αριστείας στην Παιδεία μιλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά και για τις μαθητικές παρελάσεις.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Ν. Βούτσης μίλησε για το θέμα, που έχει προκύψει από
το Προεδρικό διάταγμα για την ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά μέσω κλήρωσης, και είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες.
Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Για τις μαθητικές παρελάσεις τόνισε πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».
«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε ως καθεστώς το φροντιστήριο και δεν φαίνεται να μας συνταράσσει το συγκεκριμένο ζήτημα», υπογράμμισε αναφερόμενος στο θέμα της κατάστασης στην εκπαίδευση και συμπλήρωσε πως «η Παιδεία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική συζήτηση για την Παιδεία και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και γενικότερα για τις δομές όπως το Λύκειο».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε την απόφασή του σε σχέση με τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής: «…η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής δεν είναι μία ενέργεια που γίνεται κάθε ημέρα. Έχει γίνει πολλές φορές στη Βουλή και ορθώς συνελήφθησαν. Στο παρελθόν της Βουλής δεν υπήρξε καμία σύλληψη και τιμωρία και στην επιστολή μου προς τον κ. Μητσοτάκη υπενθύμισα τέτοιες στιγμές. Στόχος είναι η πρόληψη και αποσόβηση. Μετά την καταγραφή και την διασταύρωση των στοιχείων όσων μετέχουν η κατάληψη είναι πάντα η ίδια. Αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον αν υπάρξουν στιγμές βίαιες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα. Το ότι υπήρξαν έξαλλες και κυνικές δηλώσεις από μέλη της ΝΔ παραπέμπει σε μία αντιπολίτευση που ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη. Ρωτήστε τη Νέα Δημοκρατία για το τι συνέβη με τον Ρουβίκωνα. Έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν ατζέντα ακόμη και για ψηφοθηρία από τον χώρο της Χρυσής Αυγής», είπε.
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται ανασχηματισμό ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει σήμερα ανάγκη για αλλαγή προσώπων: «Χρειάζεται ένας πολύ καλύτερος συντονισμός και στο πεδίο της καθημερινότητας και μία συνειδητοποίηση και ένα συμμάζεμα και στο πεδίο της ταχύτητας. Δεν συμφωνώ ας πούμε με την μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».
ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ για την Θρησκεία.
«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει:
«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html