Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Να πως επικράτησαν οι δολοφόνοι κατα των Ελλήνων!! Όσοι μετά το άγιο βάπτισμα επιστρέφουν στον Ελληνισμό, θα τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.


Η αγάπη στο μεγαλείο της


Όσοι μετά το άγιο βάπτισμα επέστρεψαν στον Ελληνισμό, θα τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Όσοι δεν έγιναν ποτέ άξιοι (του βαπτίσματος) θα προσέλθουν (για βάπτισμα) με την σύζυγο και τα παιδιά τους και με όλη την οικογένειά τους και, αφού διδαχθούν αρκετά και φωτισθούν, διαφορετικά δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα, ούτε δικαίωμα ιδιοκτησίας."

(Jus Graeco Romanum Synopsis - Πίναξ ακριβής των βασιλικών ξ βιβλίων κατά στοιχείον)


1 σχόλιο:

  1. επι ιουστινιανου ειχανε βγει και αλλοι παλαβοι νομοι .... οπως περι θανατου ομοφιλοφολων και μοιχων...αρα δεν αφορουσαν οι νομοι καποιον διωγμο της αρχαιας θρησκειας αλλα μαλλον διωγμοι οποιων δεν αρεσαν στον αυτοκρατορα....ομως αυτο ειχε γινει και επι ειδολολατρων ρωμαιων εναντιων των χριστιανωντηςε αυτοκρατοριας ...αυτοι ομως δεν χαθηκανε...αυτο αποδυκνυει οτι η αρχαια θρησκεια ειχε αρχισει να σβηνει πολλες εκατονταετιες πριν....απλα αυτοι οι νομοι ηταν η χαριστικη βολη θα λεγαμε
    επισης για να συγκρινουμε ομοηδη πραγματα δηλαδη θρησκειες [χριστιανικη και παγανιστικη] .....'''deleto christianotoym nomine'''[στο αφανισμενο ονομα των χριστιανων ] ...αυτο ειχε αναγραψει σε ρωμαικο νομισμα ο διοκλητιανος μετα την γενοκτονια των ρωμαιων εναντιον των χριστιανων των ημερων του...και ομως ο χριστιανισμος δε χαθηκε....το ιδιο αλητες ηταν ο διοκλητιανος και ο θεοδωσιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html