Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η Δύναμη του Ήλιου



Ο ήλιος διευθύνει τα πάντα στο σύμπαν, σαν ένας διευθυντής ορχήστρας! Είναι η ίδια η ζωή. Χωρίς το φως του δεν υπάρχει ζωή.
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον τροφοδότη ήλιο μας!
Λατρεύεται από διάφορους λαούς για το φως που διαχέεται σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη του ήλιου που τρέφει τη ζωή μπορεί να κληθεί για θεραπεία. Οι σαμάνοι και άλλοι πολιτισμοί επικαλούνται αυτή τη δύναμη στις θεραπείες τους.
Οι κύκλοι του ήλιου καθορίζουν τις εποχές. Όλα τα στοιχεία και τα πλάσματα της φύσης
αλλάζουν, μόνο ο άνθρωπος θέλει να παραμένει ίδιος κάθε μέρα, χειμώνα, καλοκαίρι!
Η ενέργεια του ήλιου είναι καταλύτης για την εξελικτική μας διαδικασία. Αναμφίβολα η Γη και ο Ήλιος έχουν μια συμβιωτική σχέση. Είναι συνδεδεμένοι, μέσω του αστρικού DNA και παράγουν το γιν και το γιαν. Εξισορροπούνται μεταξύ τους σε πολλά επίπεδα.
Η ηλιακή δραστηριότητα είναι πολύ έντονη αυτό το διάστημα. Το 2012 κορυφώνεται ένας σημαντικός ηλιακός κύκλος, που θα υποχωρήσει γύρω στο 2020.
Η Γη δέχεται από τον ήλιο φως, με τη μορφή ηλιακών καταιγίδων, που την κινητοποιεί και την ωθεί προς τα εμπρός. Οι ηλιακοί κύκλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της δομής των κυττάρων και της συνειδητότητας. Γι αυτό και το 2012 –αλλά και μετά για όσους είναι ανοιχτοί- η ηλιακή ακτινοβολία, έχει μια ιδιαίτερα θεραπευτική επίδραση στο ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. Παρόλο που «καίει» περισσότερο από ποτέ –γι αυτό χρειάζεται σύνεση και προσοχή- μπορούμε με τη κατάλληλη συνειδητή εργασία, να αναβαθμίσουμε τα ενεργειακά κέντρα και σώματα μας, και βέβαια τη συνειδητότητα μας, όπως ποτέ πριν!
Οι εξελικτικές αλλαγές ξεκινούν από τον ήλιο που αποτελεί μια πύλη, από την οποία παραλαμβάνουμε νέες ενέργειες και εκπορεύσεις φωτός, που έρχονται από το διάστημα, από άλλα φωτεινά συστήματα του σύμπαντος. Ο ήλιος θεωρείται ότι είναι η καρδιά και ο νους του δικού μας σύμπαντος. Είναι μια αποθήκη βασικών ηλεκτρικών, ζωτικών πηγών ενέργειας. Μας τροφοδοτεί, όπως η καρδιά τροφοδοτεί το σώμα. Στέλνει το «αίμα» του μέσα από το Νότιο Πόλο, κυκλοφορεί από εκεί σε όλο το πλανήτη και το ξαναπαίρνει πίσω από το Βόρειο Πόλο, για να καθαριστεί.
Η μεγαλύτερη αλήθεια όλων, είναι πως ο άνθρωπος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη μέγιστη σημασία του ήλιου. Δεν γνωρίζει την τεράστια σωματική και πνευματική εξέλιξη, τη μεταμόρφωση που μπορεί να πετύχει, μαθαίνοντας να δουλεύει με την ενέργεια του. Οι ακτίνες του είναι γεμάτες στοιχεία και ενέργειες, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ότι χρειαζόμαστε για τη φυσική και ψυχική μας υγεία. Όλα όσα έχουμε ανάγκη περιέχονται στο ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον η επιστήμη θα μελετήσει πιο σοβαρά την ηλιακή ενέργεια και θα αρχίσει να την χρησιμοποιεί όχι μόνο για τεχνικούς σκοπούς, αλλά και για θεραπευτικούς.
Το καλοκαίρι καθόμαστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, όμως εντελώς ασυναίσθητα, χωρίς να έχουμε επίγνωση της θαυματουργής του ενέργειας. Και πάλι παίρνουμε κάτι από τη δύναμη του, αλλά ένα μικρό, ελάχιστο ποσοστό. Μπορούμε να γεμίσουμε δύναμη, να θεραπεύσουμε το σώμα, τη καρδιά και τη ψυχή μας, αν αρχίσουμε να επικοινωνούμε με τον ήλιο, με πλήρη συνείδηση. Μπορούμε να γίνουμε πραγματικά καινούριοι! Όλα τα χαρίσματα, οι ικανότητες που έχουμε μέσα μας και βρίσκονται σε αδράνεια, μπορούν να ενεργοποιηθούν με το φως και τη ζεστασιά του ήλιου.
Η καλύτερη ώρα για να εργαστούμε με τον ήλιο είναι η Ανατολή. Τότε οι δυνάμεις του βρίσκονται στο ζενίθ για μας, και μπορούμε απορροφήσουμε όλη τη ζωογόνα ενέργεια με ασφάλεια, στο έπακρο. Είναι πραγματικά το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας!
Πηγαίνετε στην Ανατολή, σταθείτε για λίγο, στραφείτε μέσα σας, δηλώστε ότι είστε εκεί για να αφομοιώσετε όλη τη θεραπευτική ενέργεια και έπειτα υψώστε το νου και τη καρδιά σας στον ήλιο. Χαιρετήστε τον, ευχαριστήστε τον, ζητήστε του να σας θεραπεύσει σε όλα τα επίπεδα, να σας βοηθήσει να γίνετε δυνατοί και λαμπεροί σαν κι αυτόν! Βάλτε το δεξί χέρι στο ηλιακό πλέγμα στο στομάχι, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και νιώστε το φως του ήλιου να έρχεται μέσα σας… με βαθιές αναπνοές φέρτε όλο και περισσότερο φως, μέσα σε όλα σας τα κύτταρα, στα όργανα, στο αίμα… οπουδήποτε αλλού έχετε ανάγκη. Το ηλιακό πλέγμα είναι η δεξαμενή των ζωτικών δυνάμεων, εκεί μαζεύονται όλες οι ενέργειες. Αν το τροφοδοτείτε κάθε μέρα στον ήλιο, θα έχετε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη μιας πηγή δύναμης. Θα νιώσετε μια αναζωογόνηση πρωτόγνωρη, θα αποκτήσετε τόση ζωτικότητα όση δεν είχατε ποτέ.
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα ζητήστε από τον ήλιο να σας το φωτίσει. Μην απασχολήσετε άλλο το νου σας με το πρόβλημα, νιώστε ότι η λύση ήδη βρίσκεται μέσα σας και θα σας αποκαλυφθεί τη κατάλληλη στιγμή.
Στην Ανατολή μπορείτε να δυναμώσετε την αύρα σας. Καθώς βλέπετε την αύρα που τον περιβάλλει με τα υπέροχα χρώματα, λουστείτε κι εσείς με αυτά τα χρώματα και αφήστε τα να διαποτίσουν την αύρα σας. Φανταστείτε ότι καίνε οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει και συγχρόνως αναζωογονούν, θεραπεύουν και τρέφουν το ενεργειακό σας πεδίο. Ύστερα κατά τη διάρκεια της ημέρας φέρτε στο νου σας αυτά τα χρώματα και δείτε αν τα νιώθετε γύρω σας. Αν το κάνετε καθημερινά, η αύρα αυτή θα εδραιωθεί πάνω σας και όχι μόνο θα λάμπετε, αλλά θα έχετε και μια ισχυρή ασπίδα προστασίας γύρω σας.
Αν δεν μπορείτε να πάτε στην Ανατολή, τότε αρπάξτε κάθε ευκαιρία που έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο, ακόμα κι αν πρόκειται για μερικά λεπτά. Μην αφήσετε πλέον ούτε μια φορά που να μην του μιλήσετε, που να μην φέρετε μέσα σας συνειδητά το φως του.
Κάντε τον ήλιο πρότυπο σας! Είναι το υψηλότερο πρότυπο που μπορείτε να έχετε! Είναι η εικόνα της τελειότητας. Βάλτε στόχο… να του μοιάσετε! Ένα μεγάλο μάθημα που μας δίνει, είναι η αγάπη του για όλα τα όντα. Όπως ο ήλιος χαρίζει το φως του απλόχερα σε όλους, χωρίς να νοιάζεται τι είναι ο καθένας, χωρίς να κρίνει ή να συγκρίνει, έτσι κι εσείς είναι καιρός να αφήσετε τις επικρίσεις και να γίνετε ένα φωτεινό παράδειγμα. Ζητήστε να μπορέσετε να ακτινοβολήσετε κι εσείς το φως του προς τα έξω, να ζεστάνετε και να φωτίσετε τις καρδιές των ανθρώπων.
Με αυτή την επιθυμία βαθιά μέσα σας, θα αλλάξετε ριζικά. Θα προσελκύσετε αρετές και δυνάμεις από τον ήλιο, που δεν έχετε ποτέ φανταστεί! Θα γίνετε πιο φωτεινοί, πιο ζωντανοί, πιο ενεργητικοί και χαρούμενοι. Οι άνθρωποι θα έλκονται από το φως σας και θα θεραπεύονται φυσικά.
Αν κάποια μέρα έχει συννεφιά, μπορείτε να επικοινωνήσετε νοερά με τον ήλιο. Καθίστε, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και φανταστείτε ότι αρχίζετε να αντλείτε φως από όπου κι αν βρίσκεται ο ήλιος. Φανταστείτε ότι έρχεται μέσα σας κοσμικό φως, από τον μεγαλύτερο, κεντρικό ήλιο του σύμπαντος.
Η απεραντοσύνη, η γενναιοδωρία και η αιωνιότητα του Δημιουργού εκφράζονται τέλεια μέσα από τον ήλιο. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόση δύναμη, τόσο φως και ζεστασιά. Αν θέλετε να εξελιχτείτε και να συνεισφέρεται ενεργά στον κόσμο, κάνετε συχνά στον εαυτό σας την ερώτηση:
«Φέρνω φως, αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές των ανθρώπων; Ακτινοβολώ και διαδίδω το φως;»
Απαντήστε μόνο με το χέρι στη καρδιά… Μελετήσετε όσα πνευματικά και φιλοσοφικά ρεύματα θέλετε, ασκηθείτε και διαλογιστείτε, να θυμάστε όμως ότι γνωρίζοντας τον ήλιο, μπορείτε να τα αποκτήσετε όλα, να τα μάθετε όλα, πολύ πιο γρήγορα και φυσικά.
Ο δρόμος του Φωτός έχει πολλά μονοπάτια να ακολουθήσετε, με το μονοπάτι του ήλιου, απλά κόβετε δρόμο προς το Φως!
Από το βιβλίο
«Γαία- το κοσμοδρόμιο των Θεών»
Της Λιάνας Τελειώνη και Χρήστου Κιτσινάμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html