Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η ΚΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΑΝΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ




Η μαντήλα είναι μια ήπια εκδοχή κάλυψης του γυναικείου προσώπου, που σαφώς προέρχεται από τις άκαμπτες επιταγές μιας θρησκείας (εννοώ συλλήβδην τις μονοθεϊστικές χριστιανισμό, ισλάμ) που προηγουμένως έχει "τεκμηριώσει θεολογικώς" την
κατωτερότητα της γυναίκας.
Στην Ευρώπη, η εμφάνιση του κοσμικού κράτους, που προέκυψε μετά τη Γαλλική
Επανάσταση, υποχρέωσε τον χριστιανισμό σε μια φαινομενική ανεκτικότητα, που φυσικα δεν οφείλεται σε αυτόν, αλλά του επιβλή...θηκε βιαίως.
Οι χριστιανοί της Ανατολής δεν γνωρισαν Διαφωτισμό γιαυτό και η μαντήλα επιβιωνει ως τις μερες μας.
Οι δε μουσουλμανικές χώρες, με εξαιρεση κάποια σχετικως βραχύβια εκκοσμικευμενα καθεστώτα, που τα ανετρεψε η λεγόμενη "Αραβικη Άνοιξη", δεν υποχρεώθηκαν ποτέ σε αναδίπλωση της αυστηρότητας των θρησκευτικών ηθών, εξ'ου και η κυριαρχία της κάλυψης, από μαντηλα μεχρι μπούργκα.
Κανονικά σε μια Κοσμική (Secular) Πολιτεία είναι απαράδεκτα τα θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσιες εκδηλώσεις & σε ό,τι συνδέεται με τους θεσμούς, πόσω μάλλον στην Εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως ζούμε σε θεοκρατική χώρα και κάθε άλλο παρά μας ξενίζει η παρουσία των θρησκευτικών συμβόλων στον δημόσιο βίο.
Όποιος ανέχεται την μαντήλα, δεν υπερασπίζέται κάποιο δικαίωμα, αλλά αντιθέτως αποδέχεται την υποτιθέμενη "θεολογική τεκμηρίωση" της υποτιθέμενης κατωτερότητας της γυναίκας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html