Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ !!





Στις 4.12ου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγ.Βαρβάρας. Δεν πρόκειται για κάποια αιματοβαμμένη αυτοκράτειρα ή διαστροφική καλόγρια. Η περίπτωσή της εντάσσεται στους μυθικούς αγίους, που η Ορθοδοξία αντιστάσεως μη ούσης, δεν σβήνει από τα κιτάπια της. Η Καθολική Εκκλησία, απευθυνόμενη σε ένα ευρύτερο και ποιοτικότερο κοινό μέσα
στο εχθρικό περιβάλλον του δυτικού διαφωτισμού, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, απέσυρε την αγία από το επίσημο εορτολόγιό της στα πλαίσια της μεγάλης αναθεώρησης του 1969, παραδεχόμενη την έλλειψη ιστορικών στοιχείων. Στο αποδιδόμενο στον άγιο Ιερώνυμο 
barb1

μαρτυρολόγιο (4ος-5ος αι.) η Βαρβάρα είναι απούσα. Παρ'ότι εορταζόταν με βάση την παράδοση που είχε ήδη διαμορφωθεί, από τον 6ο ή 7ο αι. το ιστορικό της ντεμπούτο γίνεται γύρω στις αρχές του 10ου αι. στο Μηνολόγιο του αναξιόπιστου και μεροληπτικού ορθόδοξου Συμεών του Μεταφραστή. Η δημοφιλής Βαρβάρα κρατάει όμως ακόμη και διατίθεται κυρίως για τοπική χρήση από καθολικές κοινότητες ή μεμονωμένους πιστούς που δεν μπορούν να παραδεχθούν την απώλειά της. Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα υπάγεται σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένης της πολιτικής των παπών να προσεγγίζουν οι τοπικές Εκκλησίες τους τις ιθαγενείς Ορθόδοξες. Γι'αυτό και ο καθολικός πατριάρχης της Βενετίας Άγγελος Scola έδωσε στις 1/10/2003 τεμάχια από κάποιο πτώμα, για την ιεροτελεστία των εγκαινίων του ορθόδοξου προσκυνήματος της αγ.Βαρβάρας του ομώνυμου δήμου της Αττικής (Στην τελετουργία των εγκαινίων ναού, χρησιμοποιούνται και κομματάκια από πτώματα που τοποθετούνται σε μια τρύπα του βωμού όπου προετοιμάζεται η τελετή της Θεοφαγίας), ενώ στο Λαύριο εξακολουθεί να τιμάται η Αγία στον ομώνυμο καθολικό ναό του 19ου αι. Σκασίλα του του πάπα αν οι πιστοί λατρεύουν κάτι που δεν υπήρξε. Σάμπως είναι το μόνο κρούσμα παραλογισμού στην Εκκλησία; Για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απευθύνεται σε ιδιαίτερα εύπιστο κοινό. Ισχύει αυτό που είπε ο Τερτυλλιανός. «Το πιστεύω γιατί είναι απίστευτο», (για την ακρίβεια παράλογο): «credo quia absurdum».

Το πιθανότερο είναι στο πρόσωπό της να συγχωνεύονται δυο ή περισσότερα πρόσωπα και διασταυρούμενοι μύθοι. H αγία φέρεται πως μαρτύρησε το 210 στη Νικομήδεια (τόπο καταγωγής της) ή το 360 στην Ηλιούπολη (όχι Αττικής, αλλά Συρίας ή Αιγύπτου) ή στην ιταλική Τοσκάνη Exclamation mark. Οι δυο πρώτες εκδοχές απέχουν 150 χρόνια και η τελευταία πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όπως συμβαίνει και με τον Όμηρο, την αγία διεκδικούν ως πατρίδα της πολλές περιοχές. Σε μια Τρίτη εκδοχή, οι Πόντιοι τη θέλουν να κατάγεται (και να μαρτύρησε) από τη Μερζιφούντα,. Προσωπικώς κ. Ροΐδη, τάσσομαι με την υποεκδοχή α της της εκδοχής β, διότι αυτή υποστηρίζεται από πυρά του «Παγκύπριου Σύνδεσμου Εφέδρων Πυροβολικού»   http://www.pyrovolitis.org.cy/pyrovolitis/front-end/main.php?action=aatext&page=aatext&design=default&aatext_id=48
barb2Ίσως επειδή η Αγία Βαρβάρα την ώρα της τουρκικής εισβολής έμεινε άπρακτη ενώ όφειλε να κατευθύνει τις χριστιανικές οβίδες σε ισλαμικούς στόχους, oι Κύπριοι πυροβολητές την εκθέτουν αποκαλύπτοντας πως την ώρα του μαρτυρίου της ο Χριστός έκανε μια μικρή ζαβολιά, ένα ρουσφετάκι που σίγουρα διευκόλυνε την κατάσταση. Της ψιθύρισε: «.. Μη λυγίσεις. Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σου». Από πού το πληροφορήθηκε αυτό ο Σύνδεσμος αφού η Αγία δεν επέζησε για να το καταθέσει, δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Κρίμα πάντως τα κεριά που άναβε το ηρωικό σώμα στη Χάρη Της. Την κρίσιμη στιγμή η Αγία έκανε την πάπια. Όπως και να 'χει το πράγμα, αυτά που λανσάρονται ως κόκαλά της έγιναν περιζήτητα στην Αγορά Λειψάνων. Το 991 ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος, ένας ανθρωπιστής αυτοκράτορας που τύφλωσε 100.000 Βούλγαρους ορθόδοξους στρατιώτες (αντί να τους εκτελέσει), δώρισε μέρος των λειψάνων της στους Βενετούς Το 12ο αιώνα, ότι απόμεινε από το πτώμα της μετακόμισε στο Κίεβο.
Η Αγία ήταν μια ωραία παρθένα που ο εθνικός πατέρας της την έκλεισε σε πύργο (Ίσως η κορυφαία αρχαιολόγος κα Λ. Σουλβατζή που βρήκε τον τάφο του Μ.Αλέξανδρου να έπρεπε τώρα να επικεντρώσει τις έρευνες εδώ) για να μην επικοινωνεί με άντρες και αυτή ζήτησε στο λουτρό της να μπουν τρία παράθυρα που θα συμβολίζουν την Αγία Τριάδα! Ο μιαρός μπαμπάς οργίστηκε από τον τριαδικό λουτροκαμπινέ, ίσως το ένα παράθυρο να ήταν μακρύτερο από τα άλλα και να παρεξήγησε τον συμβολισμόν, πάντως την αποκεφάλισε ο ίδιος.Έτσι η Βαρβάρα που θα γινόταν μια μεγαλοκοπέλα με κότσο και μουστάκι έγινε μεγαλομάρτυς. Αλλά ο καλός Θεός που παρακολούθησε με τόση ψυχραιμία τον Άγ. Κωνσταντίνο να σκοτώνει τον γιο του Κρίσπο και την Αγία και «ευσεβή» Ειρήνη την Αθηναία να τυφλώνει το γιό της Κωνσταντίνο, εδώ δεν άντεξε (πάντα μεροληπτικός) και έριξε κεραυνό στον παιδοκτόνο. Ιστορικώς ήταν η τελευταία φορά που παρενέβη τόσο άμεσα σε περιστατικό παιδοκτονίας. Ο κεραυνός, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι επιστήμονες δεν τον θωρούν διοσημία αλλά ηλεκτροστατικό φαινόμενον, ήτο και η αιτία που πολλοί χριστιανικοί στρατοί πιστεύουν πως η Αγία καθοδηγεί τις οβίδες του πυροβολικού τους να ξεκοιλιάζουν τους εν Χριστώ αδελφούς τους γι'αυτό και την ανακήρυξαν προστάτιδά του. Λυπάμαι την Αγία που θα βρεθεί σε τρομερό δίλημμα όταν (συντόμως) θα κληθεί να αποφασίσει ποιο πυροβολικό θα βοηθήσει όταν τα ορθόδοξα φουσάτα της Σλαβομακεδονίας μπουκάρουν να καταλάβουν τη Σαλονίκη μας.
Aυτά τα παραμυθάκια τα πιστεύουν μόνο παιδάκια και αντισυνταγματάρχες. Το δόγμα της τριαδικότητας, ιδέα κλεμμένη ασύστολα από τις ανατολικές θρησκείες, δεν απασχολούσε τους εθνικούς. Ήταν αιτία να σφαχτούν οι χριστιανοί μεταξύ τους μέσα στις ατελείωτες αιματηρές θεολογικές τους έριδες, αλλά όχι και λόγος για να σφάξει κάποιος παγανιστής την κόρη του. Δίνω τώρα τον λόγο στον κ. Δ. Θ., διοικητή 21ης Ταξιαρχίας (04.12.2003-Κομοτηνή-στρατόπεδον Ηλιόπουλου): "Οι πιέσεις και οι βασανισμοί που υφίσταται η Αγία Βαρβάρα για να απαρνηθεί τον χριστιανισμό την χαλυβδώνουν, ενώ η πίστη της την ενδυναμώνει. ...; ...;. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού, όπως ο κεραυνός εκείνος κατέκαψε τον άπιστο και άδικο παιδοκτόνο πατέρα έτσι και σήμερα, όπως άλλοτε τα πυροβόλα και οι πύραυλοι του πυροβολικού είναι πάντοτε έτοιμα να κατακεραυνώσουν οποιονδήποτε αποτολμήσει να επιβληθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας". Ομιλεί και ο αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού κ.Θ.Μ.: "Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για 'μας να γιορτάζουμε αυτή την μέρα και την μνήμη της Αγίας που προστατεύει το Πυροβολικό, το οποίο εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό ραγδαία. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε ένα σύγχρονο τρισδιάστατο περιβάλλον ...; ...;".
Σημ. (Η έγκριτος εφημερίς «Χρόνος», από όπου και το εξαιρετικό ρεπορτάζ, καταλήγει: Στην δεξίωση παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές και προσφέρθηκαν λουκουμάδες με λικέρ).  
Αλλά η μνήμη της Αγίας εορτάζεται σε πολλά στρατόπεδα. Αίφνης: "Την προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα τίμησε χθες το Πυροβολικό του Β' Σώματος Στρατού, στο στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου", στην Αγία Βαρβάρα. ...; ...;Ο στρατηγός Φ., μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα θαύμα της Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο έγινε ο ίδιος μάρτυρας. (βλ. σελίδα 2)".  
http://www.laosver.gr/news/local/14302.html
barb3Όσο κι αν έψαξα δεν εντόπισα τη σελ.2 της εφημερίδος «Λαός» Βεροίας γι αυτό παρακαλώ τον κ.Ταξίαρχο να μας ενημερώσει για το θαύμα. Έχουμε όλοι μας τόση ανάγκη από θαύματα ...;
Στο μεταξύ ας αρκεσθούμε σε ένα άλλο θαύμα της Αγίας στη Ζάκυνθο:   http://banato.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
«
 ...;.Περιοδικά κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα μάστιζε το νησί μας η επιδημία της ευφλογίας (κοινώς: βλογιά). Το 1795, η Βενετσιάνικη Γερουσία έδωσε με διάταγμά της (από 26ης Μαρτίου 1795) την άδεια, ώστε να λιτανευτεί στην πόλη η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας του Κρόκου, στο προάστιο των Κήπων. Αμέσως σταμάτησε το "θανατικό"!!! Η νόσος -ω, του θαύματος!- υποχώρησε άμεσα κι έκτοτε, όταν ξαναξεσπούσε το κακό, η καταφυγή στην Αγία Βαρβάρα εθεωρείτο πλέον το καλύτερο γιατρικό ...; ...; ...; ...;.. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Εφημέριός μας Π.Κ.με θέμα: "ΗΑγία Βαρβάρα, γιάτρισσα θαυματουργή και των σύγχρονων επιδημιών παντός τύπου" .
Προτείνω κ. Ροΐδη και σήμερα οι πιστοί και οι ιερείς της Ζακύνθου να καταφεύγουν στη Χάρη Της όταν αρρωσταίνουν με ασθένειες «παντός τύπου», γιατί η ΝΔ και ο λαοφιλής κ. Αβραμόπουλος τίναξαν το ΕΣΥ στον αέρα.
Μπαίνω στον πειρασμό να παρακολουθήσω τον ηλεκτρονικό διάλογο Ζακυνθινών πιστών με τον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ...http://roides.wordpress.com/2008/12/04/4dec08/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html