Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σώστε την Αφρίν: Μεγάλη και μαχητική πορεία Κούρδων και Ελλήνων στην Τουρκική πρεσβεία. Χαιρετισμός Λαφαζάνη-μαγνητοσκόπηση!


  Συγκέντρωση στα Προπύλαια και μεγάλη μαχητική πορεία στην Τουρκική πρεσβεία πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη το απόγευμα Κούρδοι και Έλληνες, εκφράζοντας την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στην πολιορκούμενη από το τουρκικό στρατό Αφρίν της Συρίας και την καταδίκη τους στον φασισμό του Erdogan.

Στη συγκέντρωση και πορεία ακούγονταν ρυθμικά στην κουρδική και την ελληνική γλώσσα συνθήματα κατά του φασισμού του Erdogan, κατά της τρομοκρατίας και των διώξεωνπου ασκεί το Τουρκικό καθεστώς σε βάρος των Κούρδων, ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία και την βάρβαρη πολιορκία της Αφρίν και υπέρ της νίκηςτου Κουρδικού λαού και των αλληλέγγυων ηρωικών μαχητών της Αφρίν.

Η πορεία, μόλις έφτασε στην  οδό Ρηγίλλης ανεκόπη από τις παρατεταγμένες αστυνομικές κλούβες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν επέτρεψαν να προσεγγίσουν την Τουρκική πρεσβεία.

Στην πορεία, μόλις έφθασε στην Ρηγίλλης και μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, απηύθυνε χαιρετισμό, μετά τις σύντομες ομιλίες των Κούρδωνεκπροσώπων, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, η οποία έδωσε το παρόν με ξεχωριστό μπλοκ και πανό στην συγκέντρωση και πορεία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη όχι μόνο της ΛΑ.Ε., όπως είπε, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού, πέρα από άλλες διαφορές και χρώματα, στους ηρωικούς μαχητές της Αφρίν,  οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον δεύτερο σε μέγεθος υπερεξοπλισμένο στρατό του ΝΑΤΟ με αξιοθαύμαστη και απεριόριστη αυτοθυσία.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η σωτηρία της Αφρίν από την Τουρκική στρατιωτική πολιορκία έχει και μια ιδιαίτερη εθνική σημασία.

Αν σώσουμε την Αφρίν, είπε, σώζουμε ταυτόχρονα το Αιγαίο και την Κύπρο.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/03/blog-post_113.html#ixzz59h7egNza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html