Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΟΙ


Ανακοίνωση 348/22.03."2018"

Εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές πριν καν μπει η άνοιξη, είναι τεράστιο ΕΘΝΙΚΟ θέμα, σε μία χώρα όμως που οι πολιτισμικά κατεστραμμένοι κάτοικοί της μόνον για ΕΘΝΙΚΑ θέματα δεν ενδιαφέρονται. Γι' αυτούς άλλωστε, "εθνικά" θέματα είναι το… "η Ελλάδα δεν πουλιέται γιατί την έχει αγοράσει ο Χριστός", τα ξένα πατριαρχεία, η πλήρης εγκαθίδρυση της ρωσικής παράταξης, η
διατήρηση της άγριας κατήχησης των απροστάτευτων παιδιών από το υποτίθεται ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και έτερα αναλόγου ποιότητας και στοχεύσεως.

Το τραγικότερο είναι πως ακόμα και στα ΕΘΝΙΚΑ θέματα, δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Προ δύο μηνών εκδώσαμε την πιο νηφάλια, πιο σοβαρή και πιο σαφή ανακοίνωση για το ζήτημα των Σκοπίων και, παρ' όλο που εμφανώς διατάραξε την κρούστα του πνευματικού έλους των ρωμιών, ουδένα κατόρθωσε να προβληματίσει, είτε από το στρατόπεδο των υστερικών και θρησκόληπτων βυζαντινολατρών πατριδοκάπηλων, είτε από το στρατόπεδο των άλλων, που κάθε αναφορά σε έθνος, τούς κάνει να εκτοξεύουν επίθετα περί φασιστών, εθνικιστών και έτερα ανάλογα.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι η ανακοίνωσή μας δεν έγινε κατανοητή, ιδίως το "δια ταύτα" αυτής, όπου δηλωνόταν με πλήρη σαφήνεια πως "στην παρούσα συγκυρία η αποδοχή οιουδήποτε ονόματος με γεωγραφικό, χρονικό, ή άλλον προσδιορισμό που κάνει χρήση της λέξεως Μακεδονία (Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, Σλαβομακεδονία, κ.ο.κ.), δεν λύνει το πρόβλημα, αλλ’ αντιθέτως το περιπλέκει και μεταθέτει στο μέλλον την όποια λύση και τις μάλλον κακές παρενέργειές της."



Οι πολιτισμικά κατεστραμμένοι αυτής της χώρας, παριστάνουν πρωτίστως ότι δεν καταλαβαίνουν ούτε ό,τι τους εξηγείται λεπτομερέστατα, υπό μορφήν "βου και α, βα". Ε, ένα τέτοιο "βου και α, βα" θα κάνουμε στην παρούσα ανακοίνωσή μας, για να τους κάνουμε ακόμα δυσκολότερη την προσποίηση πως δεν καταλαβαίνουν τι λέμε. Θα τους δώσουμε ένα απλό παράδειγμα.

Είναι γνωστό, πως από το 2005 έχει ανασκαφεί και αναδειχθεί κοντά στο Magliano de' Marsi της επαρχίας Ακουϊλα της κεντρικής Ιταλίας ο τύμβος του Περσέως, του τελευταίου Μακεδόνα βασιλιά, τον οποίο οι νικητές Ρωμαίοι είχαν μεταφέρει αιχμάλωτο στην Ιταλία και έθαψαν με βασιλικές τιμές όταν απεβίωσε μετά από τέσσερα χρόνια. Αυτό όμως που ήταν γνωστό σε εμάς, δεν ήταν γνωστό στο θρησκευόμενο στο ορθόδοξο δόγμα Νεοελληνικό κράτος, διαφορετικά δεν δικαιολογείται να έχουν ανενόχλητοι καπηλευθεί και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για το εύρημα οι Σκοπιανοί, με κεντρική συμμετοχή στις ανασκαφές και με τοπικά συνέδρια, με αποτέλεσμα οι σημερινές επιγραφές που υποδέχονται τον επισκέπτη να είναι στην ιταλική, την αγγλική και την σκοπιανή γλώσσα!

Συνεχίζοντας το "βου και α, βα", συνοψίζουμε πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος στο μέλλον, όποτε και όπου ανακαλύπτονται μακεδονικές αρχαιότητες, να καλούνται από τις διάφορες χώρες όχι Έλληνες αρχαιολόγοι, αλλά Σκοπιανοί. "Βου και α, βα". Ωστόσο ούτε τώρα θα ακούσει κανείς. Οι έξαλλοι εθνοκάπηλοι ενδιαφέρονται μόνον για την πολυεθνική Ορθοδοξιά τους και οι «προσαρμοστικοί» μόνον για την ήσσονα προσπάθεια, μακράν κάθε αγωνίας περί ΕΘΝΙΚΩΝ θεμάτων.

Η Νεοελληνική κοινωνία έχει τεράστιο πολιτισμικό πρόβλημα. Πριν και πάνω από όλα τα επιμέρους ΕΘΝΙΚΑ προβλήματά της.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html