Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΜΠΗΧΤΕΣ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα διακυβέρνησης η εξουσία του οποίου πηγάζει από τον λαό και εξυπηρετεί τον λαό. 

Ο Σόλων ήταν ένας σημαντικός Αθηναίος νομοθέτης, φιλόσοφος, ποιητής και ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας. 
Ως νομοθέτης, θέσπισε πρώτος την άμεση δημοκρατία στην
Αρχαία Αθήνα, καθιερώνοντας και εξασφαλίζοντας τη λαϊκή κυριαρχία. 

Αρέσκονται πολλοί να αυτοπροσδιορίζονται ως Δημοκράτες. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλοί από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως Δημοκράτες απέχουν παρασάγγας από την εφαρμογή της. 

Βασική προϋπόθεση η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων την οποία απόφαση οφείλει να δεχθεί η μειοψηφία του όποιου οργάνου. 

Ο δήμος Ροδίων προκειμένου να είναι σύμφωνος με τις επιταγές της Δημοκρατικής λειτουργίας έλαβε απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο και άρα οι πολίτες θα απέδιδαν τιμητική διάκριση σε κάποιον ο οποίος με τις πράξεις του βοήθησε τη χώρα ή το Δήμο μας. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η Δημοτική Αρχή εισηγείται στο σώμα την πρότασή της για την απονομή της όποιας τιμητικής διάκρισης που προβλέπει ο κανονισμός προτίθεται να απονείμει σε κάποιον και βέβαια αναφέρονται σ’ αυτήν και οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτή η τιμητική διάκριση. 

Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο διεξήχθη στην πόλη μας προ διημέρου ο κ. Δήμαρχος απένειμε το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ. Πρωθυπουργό. 

Πλειοψηφία έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο άρα θα μπορούσε να εισηγηθεί στο σώμα την έγκριση της απονομής της τιμητικής αυτής διάκρισης. 

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατετέθη καμία εισήγηση άρα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε καμία απόφαση για την απονομή τιμητικής διάκρισης. 

Πως ο κ. Δήμαρχος απένειμε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα και εκ μέρους του Ροδιακού Λαού το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Ρόδου στον κ. Πρωθυπουργό ? 

Είναι αυτή Δημοκρατική λειτουργία του κ. Δημάρχου, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται στα Δημοκρατικά του πιστεύω και τις Αρχές της ? 

Δεν κρίνω σήμερα το αν όφειλε ή όχι ο Ροδιακός Λαός να απονείμει τιμή στον κ. Πρωθυπουργό, όμως δεν είναι υποτιμητικό και για τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό να δέχεται τιμητική διάκριση εκ μέρους του Ροδιακού Λαού εν αγνοία του Λαού ? 

Είμαι βέβαιος ότι δεν το γνώριζε και πιθανόν και να μην δέχονταν αυτή την τιμητική διάκριση με τον τρόπο που έγινε. 

Κυκλοφόρησε ως δικαιολογία, μετά τη διαπίστωση της γκάφας που έγινε από την πλευρά του κ. Δημάρχου, ότι δεν επρόκειτο για τιμητική διάκριση αλλά για προσωπικό του δώρο προς τον κ. Πρωθυπουργό. 

Τόσα δώρα θα μπορούσε να κάνει ο κ. Δήμαρχος στον κ. Πρωθυπουργό, το κλειδί της πόλης διάλεξε το οποίο αναφέρεται και στις τιμητικές διακρίσεις που το Δημοτικό Συμβούλιο απονέμει ? Ας του χάριζε ένα ρολόι, ένα βιβλίο με την Ιστορία της Ρόδου, ένα αντίγραφο από την πλούσια συλλογή έργων της Ροδιακής Πινακοθήκης. 

Το Χρυσό Κλειδί της Πόλης διάλεξε ? 

Δύσκολο πολίτευμα η Δημοκρατία. 

Δεν αρκεί να δηλώνει κανείς Δημοκράτης αυτό οφείλει και να το εφαρμόζει στην εν γένει λειτουργία του ιδιαίτερα όταν υπηρετεί από θέση ευθύνης τον τόπο 



Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html