Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Η Γερμανία στα λόγια καταδικάζει την επέμβαση της Τουρκίας στην Συρίας, στην πράξη της πουλάει όπλα για αυτή



Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποκάλεσε την τουρκική επίθεση στο συριακό θύλακα "απαράδεκτη". Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει την κυβέρνησή της από το να πουλάει στην Τουρκία, ανέφεραν τα γερμανικά δημόσια
μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανία συνεχίζει να εξάγει όπλα στην Τουρκία παρά την κριτική για την επίθεση της χώρας στο συριακό θύλακα της Afrin, ανέφερε ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ARD την Πέμπτη.

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 4,4 εκατομμυρίων ευρώ από τις 20 Ιανουαρίου, όταν η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στο Αφριν, ανέφερε η ARD επικαλούμενη την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση του DIe Lienke

Η αξία των εγκρίσεων πώλησης όπλων κατά το μήνα που προηγήθηκε της επίθεσης ήταν σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίμαχη αξιοπιστία της Μέρκελ

Ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Sevim Dagdelen, ο οποίος υπήρξε εξέχων επικριτής των εξαγωγών όπλων στη Γερμανία στο παρελθόν, δήλωσε ότι οι πρόσφατες εγκρίσεις είχαν θέσει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία της καγκελαρίου Angela Merkel, που κατήγγειλε την εισβολή ως "απαράδεκτη".

"Η κριτική δεν έχει συνέπειες", δήλωσε στην ARD, προσθέτοντας ότι αντί να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις μάχες, η κυβέρνηση της Μέρκελ ενέκρινε περισσότερες πωλήσεις όπλων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μέρκελ επέκρινε την επίθεση της Τουρκίας στις κουρδικές δυνάμεις στην Αφρίνη, την οποία η Άγκυρα περιγράφει ως αντιτρομοκρατική επίθεση.

"Παρά τα δικαιολογημένα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο το τι συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες πολίτες επιδιώκονται, πεθαίνουν ή πρέπει να φύγουν", ανέφερε η Μέρκελ στους γερμανούς νομοθέτες.

Γερμανικά όπλα στην Αφρίν;

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών (SPD) Rolf Mützenich δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει μερικά από τα όπλα που αγοράστηκαν από τη Γερμανία στη συνεχιζόμενη επίθεση στη Συρία.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία έχουν την δυνατότητα παράδοσης όλων, αλλά μπορούν επίσης να το αρνηθούν, και σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα ήταν κατάλληλο", δήλωσε ο Γερμανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Η Τουρκία λέει ότι έχει πάρει "πλήρη έλεγχο" της Αφρίν μετά από επίθεση εδάφους και αέρα εναντίον του YPG που έλεγχε το συριακό θύλακα. Η Άγκυρα θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα και επέκταση των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), ο οποίος διεξάγει εξέγερση εντός των δικών του συνόρων.

dw.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html