Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Αλβανικό Ντοκιμαντέρ: «Ο Μ. Αλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανοί»


«Ρεσιτάλ» αλυτρωτισμού και προκλητικότητας σε αλβανικό ντοκιμαντέρ – Ούτε ιερό ούτε όσιο από τους γείτονες: «Οι Αλβανοί έσωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους» — «Αλβανοί μετανάστες ο Κίτσος Τζαβέλλας, ο Μάρκος Μπότσαρης, η
Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης και ο Μιαούλης» — Δείτε το βίντεο… παρωδία.
Ξεπερνά κάθε λογικό όριο σεβασμού της ελληνικής Ιστορίας το περιεχόμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην Αλβανία και παρουσιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ μεγάλες προσωπικότητες τόσο των Ελληνιστικών Χρόνων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, όσο και της περιόδου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ως Αλβανούς ήρωες!


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που προέβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το απαράδεκτο ντοκιμαντέρ φέρει τίτλο «1821- Οι Αλβανοί που έφτιαξαν την Ελλάδα» και καταλύει κάθε έννοια ιστορικότητας, με τους δημιουργούς του, σαφώς επηρμένους από έναν κούφιο μεγαλοϊδεατισμό, να επιχειρούν, με τον πλέον αήθη τρόπο να ξαναγράψουν την Ιστορία, παρουσιάζοντας την Αλβανία ως το «βασιλιά της Βαλκανικής Χερσονήσου».Πρόκειται, δίχως άλλο, για ακόμη μία πράξη ελεεινής προπαγάνδας και φτηνού αλυτρωτισμού, που μόνο σκοπό έχει να ρίξει «λάδι στη φωτιά» των ελληνοαλβανικών σχέσεων, από κύκλους και παράγοντες της γείτονος που επιθυμούν αποσταθεροποίηση με την Ελλάδα.

Και για να το πούμε με πιο απλά λόγια: Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι 90 από του 100 “Έλληνες” ήρωες ήταν Αλβανοί. Αλβανοί “μετανάστες” o Μάρκος Μπότσαρης, ο Κίτσος Τζαβέλας, ο Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης, ήταν μόνο κάποιοι από τους ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, Αλβανοί που είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από αιώνες».

Δεν είναι όμως μόνο οι Αλβανοί που υποστηρίζουν αυτά τα παραμύθια, αλλά και ελληνόφωνοι πολιτικοί και φίλοι της γείτονας… υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, όπως ο κ. «την σημαία την πήρε ο αέρας» προπαγανδίζουν, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, ανοιχτά υπέρ των Αλβανών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html