Στη Φιλανδία υπάρχουν και οι εξής άτυποι κανόνες:
1.Το παιδί πάει με τα πόδια στο σχολείο. Αν βρέχει απλά κρατάει ομπρέλα.
2. Οι γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να μην έχουν έπαρση. Το
μότο τους είναι: "Δεν είσαι καλύτερος/καλύτερη από τους άλλους. Δεν είσαι κάτι το ξεχωριστό. Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους".
3. Τα παιδιά καθαρίζουν τα ίδια την τάξη τους. Νιώθουν το σχολείο ως το δεύτερο σπίτι τους. Έτσι εκπαιδεύονται από τους ΓΟΝΕΙΣ τους.
4. Θεωρείται ανήκουστο να έχουν οικιακή βοηθό ακόμα κι αν εργάζονται και οι δύο γονείς, ακόμα κι αν είναι πολύτεκνοι.
Συγκρίνετε τώρα με την Κύπρο:
1. Όλοι οι γονείς παίρνουν με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους από το σχολείο ακομα κι αν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και το σπίτι τους απέχει 200-300m από το σχολείο.
2. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ο κανακαρης ή η πριγκίπισσα τους, μόνη έγνοια τους είναι να δημιουργήσουν ένα ανίκανο, υπερφίαλο πλάσμα που θεωρεί ότι αξίζει όσο κανένας άλλος στη Γη, είναι πολύ τυχερός ο υπόλοιπος κόσμος γιατί υπάρχει, κανείς δεν τον φτάνει (στο ποδόσφαιρο, στο καράτε, στα μαθήματα κλπ) κι όταν δεν πρωτεύει είναι είτε γιατί το αδίκησαν , είτε γιατί είναι πολύ καλός αλλά βαριέται.
3. Δεν σέβεται την τάξη, το χώρο του σχολείου, το δάσκαλο, το διευθυντή, την καθαρίστρια. Όλοι οφείλουν να το υπηρετούν και να το ανέχονται όπως και στο σπίτι. Η καθαρίστρια οφείλει να μαζεύει τα χαρτιά που πετάει ο κανακαρης δίπλα απο τον κάλαθο αχρήστων γιατί αυτή είναι η δουλειά της. Οι δάσκαλοι/ καθηγητές πρέπει να ανέχονται την κακομαθημένη συμπεριφορά του γιατί ο γονιός πληρώνει φορους!
4. Επιβάλλεται η οικιακή βοηθός/δουλα γιατι ο μπαμπάς είναι πολυασχολος και η μαμμά δεν προλαβαίνει από τη νυχού στην κομμώτρια.
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι πως το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι κατά 99% οι γονείς. Οι νεόπλουτοι, κομπλεξικοί γονείς που κακομαθαινουν τα παιδιά τους...
Ακούμε για σχολή γονέων. Τι σχολή γονέων είναι αυτή?
,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html