Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

«Περήφανοι για τη συμφωνία που θα μας ενώνει και σήμερα και πάντα»



Με μια συμβολική κίνηση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της συμφωνίας: ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έλυσε τη γραβάτα του, αγκάλιασε τον Έλληνα ομόλογό του και του την πρόσφερε.

Λίγο νωρίτερα, κατά τον χαιρετισμό του, εμφανώς ικανοποιημένος
ο Ζόραν Ζάεφ ευχήθηκε «καλή τύχη», σημείωσε ότι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα χωρίς θάρρος και υπογράμμισε ότι «η υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μέλλον των δυο χωρών και μπορεί να μετατοπίσει βουνά».

«Βάλαμε τέλος σε μακροχρόνια προβλήματα που επιδείνωναν τις διμερείς σχέσεις (...) Θα πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία» είπε ακόμα.

«Οι χώρες πρέπει να ζουν σε ειρήνη γιατί διαφορετικά υποφέρει ο κόσμος, η συμφωνία αποτελεί ενθάρρυνση για τη βελτίωση των σχέσεων και της ζωής των πολιτών» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «οικοδομούμε φιλία μεταξύ των δύο χωρών, θα είμαστε εταίροι και σύμμαχοι».

ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Είδαμε ότι από την απομόνωση καμία χώρα δεν είχε όφελος. Οι πολίτες μας επιθυμούν τη δημοκρατία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζάεφ, και συνέχισε:

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στη συμφωνία επανέλαβε πως έχουν κάθε δικαίωμα εντός δημοκρατικού πλαισίου να εκφράσουν την αντίθεση τους.

«Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να κοιτάξουμε το μέλλον, είμαστε περήφανοι γι' αυτή τη συμφωνία που θα μας ενώνει και σήμερα και πάντα», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Μ. Νίμιτς: Δώρο η συμφωνία για τα γενέθλιά μου
ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς, ειδικός απεσταλμένος του γ.γ.του ΟΗΕ, υποστήριξε:

«Έχοντας εργαστεί επί χρόνια γι' αυτή τη συμφωνία, μπορώ να πω ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο χώρων. Είναι δίκαιη, έντιμη και μπορεί να εφαρμοστεί, ως ένα παράδειγμα για την περιοχή και για όλο τον κόσμο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα γενέθλιά του (σ.σ. όταν μπήκε στον χώρο της τελετής αυθόρμητα οι συγκεντρωμένοι τού τραγούδησαν «Happy Birthday») λέγοντας «Φέτος είπα στην οικογένειά μου ότι δεν θέλω δώρα για τα γενέθλιά μου, θα μου κάνουν δώρο οι δύο πρωθυπουργοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html