Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Σκόπια: Ο ‘Έφιππος Πολεμιστής’ θα μετονομασθεί σε ‘Μέγας Αλέξανδρος’ της ελληνικής περιόδου…


Τα αγάλματα που ανεγέρθησαν στην πρωτεύουσα του κράτους των Σκοπίων, με την ονομασία «Σκόπια 2014» και τα οποία αντανακλούν τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορική και πολιτισμική παγκόσμια κληρονομιά,  θα λάβουν τον επεξηγηματικό προσδιορισμό «μέρος της
αρχαίας ελληνικής περιόδου και της παγκόσμιου κληρονομιάς», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης  Μίλε Μποσνιάκοφσκι.



«Ο Έφιππος Πολεμιστής θα μετονομασθεί σε αυτό που πραγματικά είναι  -Αλέξανδρος ο Μακεδόνας και θα δώσουμε την διευκρίνιση μέσα στο εν λόγω μνημείο: Αλέξανδρος Μακεδόνας ως μέρος της ελληνικής αρχαίας περιόδου και ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», είπε ο Μποσνιάκοφσκι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφισθεί αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄  και το άγαλμα της Ολυμπίας. Στα μνημεία αυτά θα σημειωθεί ότι ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά  και θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα αγάλματα αυτό που πράγματι είναι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μποσιακόφσκι.


(Στοιχεία από focus mkkanal5, κλπ)
--


               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html