Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έχουμε 2018 και σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει σχολική αργία την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου


Ο λόγος για την Κύπρο που κάθε χρόνο γιορτάζει στα σχολεία της, την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος γενικά είναι πολύ συμπαθής άνθρωπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έγινε ευρύτερα γνωστός με την υπόθεση
της Έλενας Φραντζή, μίας κοπέλας που βιαζόταν από τον ανάδοχο ιερέα πατέρα της. Ο ιερέας καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε στους 18 μήνες, επιστρέφοντας στα ιερατικά του καθήκοντα, ενώ η Εκκλησία της Κύπρου τον αθώωσε από τις κατηγορίες.

Η αυτοκτονία της κοπέλας, είχε ξεσηκώσει σάλο στην Κύπρο με την κοινωνία να είναι ανάστατη για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης αλλά και της Εκκλησίας. Όταν δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, για να μάθει τη θέση τη δική του αλλά και της κυπριακής εκκλησίας, για την υπόθεση της 29χρονης Έλενας, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησεκάπως έτσι:

Φτάνει. Βαρέθηκα. Είμαι στην Ιορδανία και με ενοχλείτε. Έχω σημαντικά πράγματα να κάνω!






Και πράγματι ο Αρχιεπίσκοπος έχει σημαντικά πράγματα να κάνει. Πέρα από το ποιμαντικό του έργο για το οποίο δε γνωρίζουμε τίποτα αλλά σίγουρα θα υπάρχει, ο Αρχιεπίσκοπος έχει αποδειχθεί ικανότατος επιχειρηματίας.

Έχει άποψη για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, φέρνει επενδυτές στο νησί από τη Ρωσία, και στα σχέδιά του είναι να κάνει μια τράπεζα. Έχει αποδείξει πως ξέρει να χειρίζεται τα λεφτά, προχωρώντας σε συνεργασία με Ούγγρο συνεργάτη σε επένδυση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για έργο που θα περιλαμβάνειτρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται και με το θεάρεστο έργο της μετάδοσης της χριστιανικής αγάπης και της αλληλεγγύης. Διδάσκει πως η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή, σκοπεύει να χτίσει για “φυσιολογικούς ανθρώπους” και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Φαραώ της Βίβλου, μας ενημέρωσε πως όλοι αυτοί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έρχονται για να τρώνε επιδόματα, θα πάνε με το μέρος του εχθρού όταν γίνει πόλεμος.

Μάλιστα μόλις χτες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έπαθε Μπρούσκο Στυλιανόπουλο, δηλώνοντας πως αισθάνθηκε ντροπή για την πορεία που έκαναν οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου, αντιδρώντας στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως καλά θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί να ξανασκεφτούν τα περί απεργιών γιατί καλή η απεργία, αλλά μπορεί να βρεθούν απέναντι στο λαό

“Και τότε δεν θα τους αρέσει, θα είναι ό,τι χειρότερο για αυτούς. Διότι υπάρχει και η απαξίωση που είναι ισχυρότερο όπλο από την απεργία”

Δήλωση σχετικά ειρωνική, αν σκεφτεί κανείς πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 77% των Κυπρίων πιστεύουν ότι ο θεσμός της Εκκλησίας έχει απολέσει κύρος, ενώ σε σύγκριση με βασικούς πολιτειακούς θεσμούς, το έργο της αξιολογείται ως το χειρότερο που επιτελείται.

Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να μην τιμάται από τα κυπριακά σχολεία ανήμερα της ονομαστικής του εορτής;

spasmenoparathyro


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/07/2018.html#ixzz5LlWgGj9p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html