Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το βρόμικο όνειρο του Τραμπ



ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Ο Τραμπ μισεί τους επιστήμονες που λένε ότι πρέπει να σταματήσουμε να καίμε άνθρακα. Και τους απολύει σωρηδόν. Αλλά εμάς δεν μπορεί να μας απολύσει -- και τώρα μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τον χειρότερο εφιάλτη του Τραμπ, ακυρώνοντας τα ασφαλιστικά συμβόλαια της βιομηχανίας άνθρακα! Οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές συναντιούνται σε λίγες μέρες και σκέφτονται να αποεπενδύσουν απ’ τον βρόμικο κλάδο -- ας τους πιέσουμε να το κάνουν!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Με τον Τραμπ πλανητάρχη, η κλιματική αλλαγή εκτροχιάζεται. Αλλά τώρα μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τον χειρότερο εφιάλτη του, ακυρώνοντας τα ασφαλιστικά συμβόλαια της βιομηχανίας του άνθρακα!

Ο Τραμπ λατρεύει τα εργοστάσια άνθρακα που απειλούν την ζωή στον πλανήτη μας. Αλλά ο κλάδος του άνθρακα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ασφάλιση. Μεγάλες ασφαλιστικές έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται απ’ τη βιομηχανία άνθρακα λόγω της δημόσιας πίεσης -- και μαζί μπορούμε να κάνουμε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ασφαλιστική Munich RE να είναι η επόμενη!

Αυτό θα έσειε τα θεμέλια ολόκληρης της βιομηχανίας άνθρακα! Η Munich RE αποφασίζει αυτή τη στιγμή -- και σε λίγες μέρες θα συναντήσει τους μεγαλύτερους πελάτες της σε συνέδριο στη Γερμανία. Ας τους τη στήσουμε με 1 εκατ. υπογραφές, γιγαντοαφίσες και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, για να χαλάσουμε το καρβουνιασμένο όνειρο του Τραμπ που σκοτώνει τον πλανήτη μας!

Πάτα για να κάνουμε πραγματικότητα τον εφιάλτη του Τραμπ και να σώσουμε το κλίμα 

Υπάρχει κινητικότητα! Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική στον κόσμο, μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ασφαλίζει τη βιομηχανία άνθρακα, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε με το μέρος μας άλλη μια τεράστια εταιρεία.

Η Munich RE είναι η μεγαλύτερη αντασφαλίστρια εταιρεία στον κόσμο -- παρέχει υπηρεσίες σε εκατοντάδες ασφαλιστικές -- που σημαίνει ότι έχει τη δύναμη να γράψει τη θανατική καταδίκη του άνθρακα! Ο διευθυντής της μπορεί ακόμη να είναι διστακτικός. Αλλά ξέρουμε ότι ανησυχεί για τη δημόσια εικόνα του και μπορούμε να τραβήξουμε την προσοχή του, αν δημιουργήσουμε θόρυβο γύρω απ΄ αυτό το σημαντικό συνέδριο που θα γίνει στην έδρα του, το Βερολίνο!

Ίσως κάποιοι από εμάς να ανησυχούμε για τις απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά οι ασφαλιστικές δίνουν προειδοποίηση με αρκετά μεγάλη προθεσμία. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να μεταβούν οι εργαζόμενοι απ’ αυτόν τον ετοιμοθάνατο κλάδο -- ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, απασχολεί περισσότερα μηχανήματα παρά ανθρώπους. Επιπλέον -- η ανανεώσιμη ενέργεια ήδη δημιουργεί εκατομμύρια νέες θέσεις παγκοσμίως.
Οι κυβερνήσεις μας δεν κινούνται αρκετά γρήγορα για να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αν δεν επέμβουμε τώρα, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε έναν κόσμο που δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτόν που κληρονομίσαμε. Αυτό είναι το μυστικό όπλο που χρειαζόμαστε -- ας το χρησιμοποιήσουμε!

Πάτα για να κάνουμε πραγματικότητα τον εφιάλτη του Τραμπ και να σώσουμε το κλίμα 
Πάει ένας χρόνος από τότε που ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ απ’ τη Συμφωνία του Παρισιού. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνος καταστρέφει όσα αγωνιστήκαμε να προστατέψουμε. Σ’ αυτήν την επέτειο, ας γκρεμίσουμε το όνειρο του Τραμπ που θέλει να αναβιώσει την αυτοκρατορία του άνθρακα. Κι αφού πάρουμε την Munich RE με το μέρος μας, θα τα βάλουμε με άλλα βαρίδια, όπως η AIG -- μέχρι να στερέψει η βιομηχανία του άνθρακα από ασφαλιστικές εγγυήσεις -- αυτή θα είναι η κηδεία του κάρβουνου!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Lisa, Bert, Daniel, Christoph, Danny, Camille και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Μαύρο» στον Λιγνίτη και από τις Ασφαλιστικές (Energia.gr)
https://www.energia.gr/article/143089/mayro-ston-lignith-kai-apo-tis-asfalistikes 

«Διαζύγιο» παίρνει η Allianz από τον άνθρακα (Ναυτικά Χρονικά)
http://www.naftikachronika.gr/2018/05/10/diazygio-pairnei-i-allianz-apo-ton-anthraka/ 

Στα Αγγλικά:

Allianz cuts back on coal insurance after environmentalist criticism (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-allianz-climatechange/allianz-cuts-back-on-coal-insurance-after-environmentalist-criticism-idUSKBN1I511D   

Insurer Munich Re hesitant to douse coal business (France 24) http://www.france24.com/en/20180508-insurer-munich-hesitant-douse-coal-business   

Insurers Will Be Hard-Hit By Climate Change But They're Not Investing In The Low-Carbon Economy (Forbes)
https://www.forbes.com/sites/mikescott/2018/05/31/insurers-in-the-front-line-of-the-fight-against-climate-change-shoot-themselves-in-the-foot/#3e8bc58d40fa   

Bad news for the climate: Coal burning, and carbon emissions, are on the rise again (The Straits Times)
https://www.straitstimes.com/world/bad-news-for-the-climate-coal-burning-and-carbon-emissions-are-on-the-rise-again   

Insuring coal no more -- Scorecard (Unfriend Coal)
https://unfriendcoal.com/wp-content/uploads/2017/11/UnfriendCoal-Insurance-Scorecard.pdf



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html