Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Κατηγορεί την κυβέρνηση για τις σχέσεις της με το Ισραήλ [μαγνητοσκόπηση]


Δυο παρεμβάσεις σε δυο διαφορετικά σημεία της Αθήνας, σε διαφορετικές ώρες έκανε σήμερα (22.07.2018) ο Ρουβίκωνας. Τα ξημερώματα, έγινε η επίθεση στη ΔΟΥ Ψυχικού και το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ομάδα 8-10 κουκουλοφόρων έκαναν την καταδρομική  στο
υπουργείο Εξωτερικών, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα για την Παλαιστίνη, ενώ έσπασαν και τζάμια του κτιρίου. Αυτή τη φορά, η αστυνομία έκανε και μια προσαγωγή.
Η επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε περίπου τις 18:30 και διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.
Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ρουβίκωνας: Γιατί έγινε η παρέμβαση στο ΥΠΕΞ
Με κείμενό του στο indymedia, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέφερε ότι η επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε για τη σφαγή που συντελείται σε ένα μικρό παλαιστινιακό χωριό, το Khan al-Ahmar’s, το οποίο όπως αναφέρεται ο Ισραηλινός στρατός προτίθεται να κατεδαφίσει εξορίζοντας τους κατοίκους.
«Το χωριό Khan al-Ahmar’s είναι ένας μικρός βεδουίνικος οικισμός έξω από την Ιερουσαλήμ στην οδό ταχείας κυκλοφορίας προς Ιεριχώ. Έχει περίπου 200 κατοίκους. Όλοι τους πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Παλαιστίνης που διώχθηκαν πριν χρόνια από το Ισραηλινό κράτος. Δεν έχουν ούτε ηλεκτρισμό, ούτε νερό, ούτε αποχετεύσεις, ούτε ιντερνετ. Το χωριό αυτό είναι περικυκλωμένο από Ισραηλινούς οικισμούς που όλο και αυξάνονται. (…) Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Khan al-Ahmar’s ζουν μέσα στη φτώχεια, σε παράγκες, και όσοι εργάζονται είναι εργάτες Γ’ διαλογής στις νέες επιχειρήσεις των Ισραηλινών εποίκων», αναφέρει ο Ρουβίκωνας.
Κατηγορεί το ελληνικό κράτος γιατί έχει συνάψει συμμαχία με το Ισραήλ στην ανατολική μεσόγειο. «Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας», σημειώνει ο Ρουβίκωνας.
«Αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε», καταλήγει το κείμενο.
newsit.gr
Σχόλιο Α.Α.: Αντικαθιστούμε από καθεστωτικά ΜΜΕ την λέξη επίθεση με την λέξη "παρέμβαση"...Το να πετας μπογιά σε τοίχο δεν είναι επίθεση δημοσιοκάφροι!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/07/blog-post_805.html#ixzz5M2tpOSXY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html