Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πόσο είπες έχει το μαλλί; Αθώος και πάλι ο Ρέστης για τα δάνεια των 61 εκατ. δολαρίων



Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε αθώους τον εφοπλιστή Victor  Ρέστη και τους 10 συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση της χορήγησης δανείων ύψους σχεδόν 61 εκατ. δολαρίων που έδωσε η τράπεζα FBB (συμφερόντων του
εφοπλιστή) σε ναυτιλιακές εταιρείες. 

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11, ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική εισήγηση και να τους αθωώνει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα επίδικα δάνεια χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιπλέον η έγκριση και εκταμίευσή τους δεν ήταν αυτή που επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος. 

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν δοθεί την τριετία 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτοχός τους ήταν η ίδια η οικογένεια Ρέστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html