Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ



 Τι γαρ σεμνόν φιλοσοφούντες εξηνέγκατε. Δηλαδή τι ωραίο βγάλατε από την φιλοσοφία; Αναρωτιέται ο χριστιανός Τατιανός γράφοντας προς τους Ελληνες. Γιατί εκείνοι οι χριστιανοί ανακάλυψαν τον αληθινό θεό του Ισραήλ και τους προφήτες και τον Αβραάμ του οποίου και σπέρμα είναι. Δεν χρειάζονται πλέον την φιλοσοφία γιατί γνωρίζουν ότι ο θεός του Ισραήλ έκτισε τον ουρανό και την γη και αυτός είναι η μόνη αληθινή ύπαρξη. 

 Το δυστυχές είναι ότι αυτός ο Τατιανός και μια σειρά από χριστιανούς συκοφάντες και φανατικούς εχθρούς των Ελλήνων περιλαμβάνονται στην σειρά ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ της έκδοσης της Αποστολικής Διακονίας της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας. Κι ερωτώ τον κάθε άνθρωπο που ακόμα χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο του για να σκεφτεί, πως είναι δυνατόν οι γεμάτοι ανθελληνικό μίσος πατέρες της εκκλησίας να ονομάζονται Ελληνες Πατέρες; Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε οι εκδότες της σειράς Βιβλιοθήκη Ελλήνων Πατέρων; Κοροϊδεύουν πρώτα απόλα τον εαυτό τους. Κοροϊδεύουν τους χριστιανούς πατέρες που αν εκείνο τον καιρό τους ονόμαζες Έλληνες θα το θεωρούσαν βρισιά και τα καταδικαζόταν ως αιρετικοί ελληνίζοντες. Κοροϊδεύουν όλο τον ελληνισμό ως τυχωδιόκτες, καιροσκόποι, ληστές που πίνουν το αίμα και την ψυχή του ελληνικού λαού, τον οποίο έχουν αιχμαλωτίσει και τον καταστρέφουν επί αιώνες.



  Ο Τατιανός ξεκινάει τον λόγο του προς Έλληνες γράφοντας, Μην είστε εχθρικοί προς τους βαρβάρους, ούτε να ζηλεύετε τα δόγματα τους, γιατί όλες σας τις γνώσεις και τις επιστήμες από τους βαρβάρους τις πήρατε… ας σταματήσετε λοιπόν τις μιμήσεις να ονομάζετε ευρέσεις…  Όποιος διαβάσει τον λόγο του Τατιανού προς Ελληνες δεν θα διαβάσει ένα κάλεσμα στον Χριστό αλλά μια συνεχή ύβρις εναντίον του ελληνικού πολιτισμού.


Τατιανοῦ πρὸς Ἕλληνας.  
1.1   Μὴ πάνυ φιλέχθρως διατίθεσθε πρὸς τοὺς βαρβάρους, ὦ ἄνδρες Ἕλληνες, μηδὲ φθονήσητε τοῖς τούτων δόγμασιν. ποῖον γὰρ ἐπιτήδευμα παρ' ὑμῖν τὴν σύστασιν οὐκ ἀπὸ βαρβάρων ἐκτήσατο; Τελμησσέων μὲν γὰρ οἱ δοκιμώτατοι τὴν δι' ὀνείρων ἐξεῦρον μαντικήν, Κᾶρες τὴν διὰ τῶν ἄστρων πρόγνωσιν, πτήσεις ὀρνίθων Φρύγες καὶ Ἰσαύρων οἱ παλαίτατοι, Κύπριοι θυτικήν, ἀστρονομεῖν Βαβυλώνιοι, μαγεύειν Πέρσαι, γεωμετρεῖν Αἰγύπτιοι, τὴν διὰ γραμμάτων παιδείαν Φοίνικες. ὅθεν παύσασθε τὰς μιμήσεις εὑρέσεις ἀποκαλοῦντες…

 Ο Αριστοτέλης πολύ απαιδεύτως κολάκευε τον Αλέξανδρο το τρελό αγόρι. Το «μεμηνός μειράκιον».

Πλάτων φιλοσοφῶν ὑπὸ ∆ιονυσίου διὰ γαστριμαργίαν ἐπιπράσκετο. καὶ Ἀριστοτέλης ἀμαθῶς ὅρον τῇ προνοίᾳ θεὶς καὶ τὴν εὐδαιμονίαν ἐν οἷς ἠρέσκετο περιγράψας, λίαν ἀπαιδεύτως Ἀλέξανδρον τὸ μεμηνὸς μειράκιον ἐκολάκευεν



 Αυτή είναι η άποψη για τον Αλέξανδρο των χριστιανών. Δεν είναι μία νέα άποψη των αντίφα. Οι χριστιανοί λατρεύουν τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον ουκ εν πολέμοις αλλά εν πνεύματι μέγα, όπως ψάλλουν στην λειτουργία του. Και γιατί είναι μέγας εν πνεύματι; Επειδή άφησε τον Δία και τους θεούς των Ελλήνων και συντάχθηκε με το θεό του Ισραήλ Γιαχωβά και τους προφήτες. 

 Την κατηγορία ότι οι Ελληνες έκλεψαν την γνώση από τους βαρβάρους αναφέρει και ο Κλήμεντας Αλεξανδρείας. Στα βιβλία του, που μπορείτε να προμηθευτείτε από την έκδοση Βιβλιοθήκη Ελλήνων Πατέρων της αποστολικης διακονίας της Εκκλησίας, μπορείτε να μάθετε ότι παρά Μωυσέως τοιαύτα φιλοσοφήσαντες οι των Ελλήνων άκροι.(Στρωματείς Ε κεφ, 11,4)

Δυσάλωτος γαρ η χώρα του θεού, ον χώρα ιδεών ο Πλάτων κέκληκεν, παρά Μωυσέως λαβών τόπον είναι αυτόν…

 Από τον Μωυσή λοιπόν έκλεψε ο Πλάτωνας τις ιδέες του σύμφωνα με τον Κλήμεντα Αλεξανδρείας.  Ακολουθούν όμως όλοι αυτοί την συμβουλή του αποστόλου Παύλου, «βλέπετε μη τις υμας έσται ο συλαγωγών δια της φιλοσοφίας και κενής απάτης κατά την παράδοσιν των ανθρώπων κατά τα στοιχεία του κόσμου και ου κατά Χριστόν» Κολ,2,8

 Προσέχετε λοιπόν μην σας κερδίσει κανείς με την φιλοσοφία η οποία είναι κενή απάτη, σύμφωνη με την παράδοση των ανθρώπων και τα στοιχεία του κόσμου, την επιστήμη δηλαδή και την γνώση και όχι με τον Χριστόν. Γιατί ποια η σχέση του φωτός με του σκότους; Και συνεχίζει ο Κλήμεντας Αλεξανδρείας, «Ναι μην οι λέγοντες την φιλοσοφίαν εκ του διαβόλου ορμάσθαι κακείνω επιστηθάστωσαν, ότι φησί η γραφή μετασχηματίζεσθαι τον διάβολον, εις άγγελον φωτός,» (Στρωματείς ΣΤ κεφ 8, 15) Με λίγα λόγια η φιλοσοφία έρχεται κατευθείαν από τον διάβολο, καθώς όπως λέει και ο απόστολος Παύλος ο διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελον φωτός, έτσι και η φιλοσοφία. Θαυμάστε λοιπόν τον χριστιανικό λόγο των Ελλήνων Πατέρων, που είναι γεμάτος από χριστιανικό φως το οποίο διώχνει μακριά το σκοτάδι της φιλοσοφίας.



 Στην βιβλιοθήκη των Ελλήνων Πατέρων της αποστολικής διακονίας θα βρείτε και τον φίλο του Μεγάλου Κωνσταντίνου τον επίσκοπο Ευσέβιο της Καισάρειας, ο οποίος είναι ο μόνος εκκλησιαστικός συγγραφέας των πρώτων τριών αιώνων της εκκλησίας.  

 «Οι εθνικοί κατηγορούσαν του Χριστιανούς, γράφει ο καθηγητής κ. Χρήστου στην εισαγωγή, ότι πρόδωσαν την πατρώα ευσέβεια για να προσκολληθούν σε ξένα και άθεα δόγματα. Ο Ευσέβειος έγραψε την «ευαγγελική προπαρασκευή» για να απαντήσει σε αυτή την κατηγορία, δικαιολογόντας την προσχώρησιν των Χριστιανών στον Ιουδαϊσμό. Κατά σειρά εξετάζονται η κοσμολογία των Ελλήνων φυσικών φιλοσόφων, οι μύθοι των Ελλήνων ποιητών, η κρατική θρησκεία, οι χρησμοί, η πίστη στην ειμαρμένη, και αποδεικνύετε εν γένει ο αντιφατικός χαρακτήρας του πολυθεϊσμού, αποδεικνύεται η αρχαιότητα των πατριαρχών και της μωσαϊκής νομοθεσίας έναντι του ελληνισμού και η ανωτερότητα της Ιουδαϊκής θρησκείας έναντι της πολυθεϊας, και τέλος ανακρίνονται τα ελληνικά φιλοσοφικά συστήματα των οποίων η έμπνευσις βρίσκεται στην ιουδαϊκή σοφία. Το συμπέρασμα της διαπραγματεύσεως είναι ότι ορθώς οι Χριστιανοί εγκατέλειψαν τον Εθνισμόν δια να αποδεχθούν την ιουδαϊκήν σοφίαν».

Στην ευαγγελική προπαρασκευή στο πέμπτο κεφάλαιο ο Ευσέβιος αναφέρει, ότι μη άνευ σώφρονος λογισμού της πατρίου δεισιδαίμονος πλάνης ανεχωρήσαμεν, ή όπως ακριβώς το λέει στην πρώτη πρόταση της πατρίου δεισιδαιμονίας αποστάται καθεστήκαμεν.

 Οι χριστιανοί αυτοί δηλώνουν ανοιχτά αποστάτες, αναχωρούν από τον ελληνισμό και εισέρχονται στον ιουδαϊσμό αλλά παρά όλα αυτά σύμφωνα με την αποστολική διακονία είναι Ελληνες Πατέρες. Λογικό βέβαια εφόσον και ο μεγάλος ανθέλληνας Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρείται σήμερα δάσκαλος του γένους των Ελλήνων, ως ένας εκ των τριών ιεραρχών.

 Ο καθένας μπορεί σήμερα να πληροφορηθεί για τον ανθελληνισμό των χριστιανών πατέρων και δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω κατάλογο των συκοφαντιών τους, καθώς μπορείτε αν θέλετε να βρείτε τετοιους καταλόγους πολλούς στο διαδίκτυο. Το μέγεθος του ανθελληνικού μένους των ορθοδόξων χριστιανών μπορεί να το σπουδάσει κάποιος γιατί είναι τόσο μεγάλο και ευρύ που δεν χωράει εύκολα σε μερικούς τόμους. Πρέπει να δει κανείς την πραγματικότητα, όχι μόνο την καταδίωξη των Ελλήνων στο θρήσκευμα αλλά και των επιστημόνων, των φιλοσόφων, των μουσικών, του θεάτρου και ότι δήποτε μπορούσε να σημαίνει ελληνικός πολιτισμός. Γι αυτό και δεν καταδιώχθηκαν μόνο οι Έλληνες αλλά ακόμα και όσοι χριστιανοί ελλήνιζαν. Οι Αρειανοί χριστιανοί που μέχρι σήμερα αναθεματίζονται, ονόμαζαν το ευαγγέλιο τους Θάλεια από την μούσα του Απόλλωνα. Οι αιρετικοί καταδιώκονται ως Έλληνες. 

 Ο ανθελληνισμός των χριστιανών είναι περισσότερο έντονος στους Ορθόδοξους και αυτό μπορεί κανείς να το δει πολύ εύκολα αναλογιζόμενος ότι οι καθολικοί έχουν και αγάλματα στους ναούς και μουσικά όργανα, ενώ οι ορθόδοξοι διάγουν υπό τον φόβο του ελληνισμού και καταδιώκουν κάθε μορφή τέχνης. Η ορθόδοξη αγιογραφία, η οποία γλίτωσε την μανία των εικονομάχων, είναι μια καρικατούρα, μια μορφή παγιωμένης πρακτικής που δεν επιτρέπει την ελευθερία και την φαντασία αλλά υποτάσσει την τέχνη στην βαρβαρότητα του ανθέλληνα μονοθεϊστή.

 Η Ορθοδοξία υπήρξε για τον ελληνισμό ο τάφος και η καταστροφή. Ο Έλληνας είναι απαραίτητο να ελευθερωθεί από την τυραννία του μονοθεϊσμού για να μπορέσει να υπάρξει και να δημιουργήσει. Στον βαθμό πού είναι εγκλωβισμένος μέσα σε μια αρχαία Ιουδαϊκή δεισιδαιμονία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως η φύση τον δημιούργησε αλλά αναγκάζεται να είναι εχθρός του εαυτού του και των προγόνων του. Η αποστασία του χριστιανού από τον ελληνισμό είναι η συνεχής προδοσία του ελληνισμού από ένα άνθρωπο που κατά τα άλλα είναι Έλληνας, δηλαδή μοιχός, ψεύτης, κλέφτης … όπως και οι θεοί του αλλά υποκρίνεται το εκλεκτό σπέρμα Αβραάμ, τον δούλο του Γιαχβε, τον Ισραηλίτη που θα αναληφθεί στην Δευτέρα παρουσία για να συναντήσει τον Ιησού στα σύννεφα.

 Τωρα υποκρίνεστε τους Έλληνες για να λάβετε μέρος από την δόξα εκείνων που εσείς προδώσατε, εσείς εξοντώσατε, εσείς συκοφαντήσατε και καταδιώξατε. Ο σύγχρονος κόσμος σήμερα θαυμάζει τα αγάλματα που εσείς καταστρέψατε. Ο κόσμος θαυμάζει τα θέατρα, την ιστορία και την επιστήμη των Ελλήνων που εσείς περιφρονήσατε. Η φιλοσοφία παραμένει μέχρι σήμερα το θαύμα των Ελλήνων. Μόνο εσείς που τα καταδιώξατε όλα αυτά, οι λεγόμενοι Ελληνες Πατέρες είστε άγνωστοι και κανείς δεν γνωρίζει το μίσος σας, εκείνο που κατέστρεψε τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η φιλοσοφία θα ζήσει εις τους αιώνες ως το φως του ανθρώπινου πνεύματος ενώ εσείς θα μείνετε εις τους αιώνες ως παράδειγμα σκότους και φανατισμού, ως παράδειγμα ψεύδους και πλάνης. 


ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

https://el.orthodoxwiki.org/%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%BF_%CE%A3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html