Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ανταρκτική – λείπει το όνομά σου


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Μόνο 2 μωρά πιγκουινάκια επέζησαν σε μια αποικία 40.000 πιγκουίνων της Ανταρκτικής!Κι οι επιστήμονες λένε ότι ολόκληρο το οικοσύστημα μπορεί να καταρρεύσει, αν δεν το προστατεύσουμε απ’ τους αλιευτικούς στόλους και την κλιματική καταστροφή. Χώρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν για τη δημιουργία ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ καταφυγίου, αλλά για να νικήσουμε πρέπει να τους δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη απ’ τους πολίτες. Πάρε τώρα θέση – για να τους πιέσουμε με 1.000.000 φωνές, δημοσκοπήσεις και διαφημίσεις, πριν την ψηφοφορία:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

18.000 πανέμορφα πιγκουινάκια εκκολάφθηκαν σε μια αποικία της Ανταρκτικής τον περασμένο χειμώνα. Αλλά μόνο δύο επέζησαν!  

Τα υπόλοιπα λιμοκτόνησαν – και αμέτρητα άλλα πολικά είδη ζωής απειλούνται με εξαφάνιση απ’ τη βιομηχανική αλιεία και την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες λένε ότι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τη θάλασσα της Ανταρκτικής είναι να την προστατεύσουμε επειγόντως – κι αν δύο ακόμη χώρες συμφωνήσουν, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκεί ένα τεράστιο δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων.  

Η ψηφοφορία πλησιάζει, κι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να πείσουν τις διαφωνούσες χώρες – αλλά πρέπει να τους δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη απ’ τους πολίτες. Αν γιγαντώσουμε αυτό το ψήφισμα, το Avaaz θα κάνει δημοσκοπήσεις και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, και θα παραδώσει τις υπογραφές μας στον πρόεδρο Μακρόν και την ΕΕ, για να τους ζητήσουμε να προστατεύσουν αυτόν το παράδεισο πιγκουίνων, πριν είναι αργά.

Υπόγραψε εδώ: Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής!

Το 2016, εκατομμύρια πολίτες πιέσαμε για να δημιουργηθεί το πρώτο καταφύγιο στον Ανταρκτικό Ωκεανό – η θάλασσα Ρος. Και παρόλο που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο, καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι της εύθραυστης θάλασσας που αγκαλιάζει την Ανταρκτική.  

Η άγρια ζωή εκεί ήδη πασχίζει λόγω της κλιματικής αλλαγής -- και η βιομηχανική αλιεία μπορεί να δώσει το τελικό χτύπημα  σ’ αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα. Χρειάζονται τουλάχιστον αλλά τρία καταφύγια για να προστατευτεί η πολύτιμη άγρια ζωή. Και μπορούν να δημιουργηθούν, αν δείξουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι μαζική απαίτηση.  

Το αν θα νικήσουμε εξαρτάται από το αποτέλεσμα μίας ψηφοφορίας. Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτεροι διαφωνούντες, αλλά ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και η Κομισιόν μπορούν να τις πείσουν. Ας τους εμπνεύσουμε να αναλάβουν δράση, συγκεντρώνοντας 1.000.000 όμορφες φωνές για να σώσουμε αυτόν τον πολικό παράδεισο – λάβε μέρος και διάδωσέ το:    

Υπόγραψε εδώ: Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής!
Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» σε πολλές γλώσσες. Και ένα απ’ τα πράγματα που κάνουμε καλύτερα είναι να γινόμαστε η φωνή για τον εύθραυστο πλανήτη μας. Αυτή τη φορά όμως ο στόχος δεν είναι απλά άλλο ένα καταφύγιο, αλλά ένα ολόκληρο Ανταρκτικό δίκτυο – κι αυτό το ψήφισμα θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το όραμα.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  
Lisa, Pascal, Bert, Christoph, Mike, Nataliya και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ):

Η λιμοκτονία των πιγκουΐνων είναι σημάδι ότι κάτι πάει πολύ στραβά στην Ανταρκτική  (The Guardian)
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/oct/13/penguins-starving-death-something-very-wrong-antarctic    

#ANTARCTICA2020 – Ένα όραμα για το μέλλον (ASOC)
https://www.asoc.org/explore/latest-news/1751-antarctica2020-a-vision-for-the-future  

Βασιλικοί Πιγκουίνοι: Επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι πιγκουίνοι «την έχουν κάτσει» με την κλιματική αλλαγή (Mashable)
https://mashable.com/2018/02/26/king-penguin-populations-decline-as-oceans-warm/#EPboQjyNimqG    
Η μείωση των κριλ απειλεί την άγρια ζωή της Ανταρκτικής, από πιγκουίνους μέχρι φάλαινες (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2018/feb/14/decline-in-krill-threatens-antarctic-wildlife-from-whales-to-penguins  

Απορρίφθηκε η πρόταση για το θαλάσσιο καταφύγιο στην Ανατολική Ανταρκτική (Nature)
https://www.nature.com/news/plans-rejected-for-east-antarctic-marine-park-1.22913  

Η ΕΕ και η Κίνα συμφωνούν σε συνεργασία για τις θάλασσες – Ίσως η Κίνα μαλακώνει τη στάση της (China Dialogue)
https://chinadialogueocean.net/3925-can-the-eu-and-china-work-together-in-antarctica/  

Γιατί η απομακρυσμένη Ανταρκτική είναι τόσο σημαντική σε έναν κόσμο που υπερθερμαίνεται (The Conversation)
https://theconversation.com/why-remote-antarctica-is-so-important-in-a-warming-world-88197



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebookκαι το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσειςπάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html