Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο φασισμός είναι ΕΔΩ....Πανό σε μαθητικές καταλήψεις κατά του πολιτεύματος της Δημοκρατίας

Φωτογραφία από μαθητική κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
''Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία''
Προσέξτε, όχι το τάδε ή το δείνα κόμμα, αλλά το πολίτευμα.
Είμαστε αντιμέτωποι με μια εξ ολοκλήρου μεταστροφή της
εθνικιστικής ρητορικής, που βάζει πλέον στο στόχαστρο το ίδιο το πολίτευμα ως υπεύθυνο για τις ''εθνικές ήττες'', όπως βεβαίως εκείνοι αντιλαμβάνονται αυτές.

Φεύγουμε από την σπέκουλα περί ''πουλημένων πολιτικών'', ''προδοτών μπολσεβίκων'' και λοιπά γκροτεσκα τσιτάτα που στόχο είχανε να υποδείξουν προς το εθνικιστικό κοινό, την Αριστερά στο σύνολο της ως υπεύθυνη για τις ''εθνοπροδοσίες'', και πάμε σε μια ολομέτωπη επίθεση στη Δημοκρατία ως έννοια.

Η σύγκρουση ξεπερνάει την ιδεολογική διαμάχη, ανεβαίνει ένα σκαλί ψηλότερα.

Ο στόχος σαφής: η ''εκγύμναση'' του εθνικιστικού κοινού και η οικειοποίηση του, όσων αφορά τον πυρήνα των φασιστικών και εθνικιστικών θεωριών, που δεν είναι άλλη από την επιβολή καθεστωτικού τύπου ελέγχου της εξουσίας.

Οι νεοφασίστες και οι εθνικιστές, νιώθοντας εξαιρετικά ισχυροί ύστερα από την υστερία των συλλαλητηρίων, την αγιοποίηση Κατσίφα, το κάθε είδους ξέπλυμα του φασισμού από τα συστημικά ΜΜΕ, βγαίνουν παγανιά, οργανώνοντας καταλήψεις σχολείων(!!!) και βάζουν στο στόχαστρο αυτό που όλοι ξέραμε εξαρχής, αλλά λίγοι τολμούσαν να παραδεχτούν: την ίδια τη Δημοκρατία.

Θα ήταν τουλάχιστον αστείο, αν δεν ήταν θανάσιμα επικίνδυνο.

* Και μία δεύτερη φωτογραφία από ανάλογη κατάληψη στην Β. Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html