Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Άκρως επικίνδυνο


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Το 50% της ζωής στον πλανήτη Γη κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέχρι το 2050. Οι βιολόγοι λένε ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την 6η μαζική εξαφάνιση των ειδών είναι να ανακηρυχθεί προστατευόμενος ο μισός πλανήτης. Τώρα πρέπει να πείσουμε παγκόσμιους ηγέτες να υπερασπιστούν αυτή την ιδέα, στην κρίσιμη παγκόσμια διάσκεψη για τη φύση! Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες και φίλοι,

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Μια τεράστια, διεθνής μελέτη μόλις αποκάλυψε ότι τα έντομα οδεύουν προς την εξαφάνιση, προκαλώντας την κατάρρευση της ζωής στη Γη -- ακόμη και του ανθρώπου!  

Το γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι η μοίρα μας κρέμεται απ’ τον πλανήτη. Είναι στο DNA μας. ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση. Και, για να τη σώσουμε, πρέπει να γίνουμε η φωνή της!

Επιστήμονες προτείνουν ένα πανέμορφο όραμα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας και της φύσης: να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% του πλανήτη. Κι αυτή τη στιγμή ΟΗΕ, Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς και άλλες χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να στηρίξουν αυτή την ιδέα, στην επικείμενη παγκόσμια διάσκεψη για τη φύση. Πρέπει να τους πάρουμε με το μέρος μας! 

Βοήθησε να τους ζητήσουμε να στηρίξουν το σχέδιο προστασίας του 50% της Γης
 και να τους παραδώσουμε δημοσκοπήσεις, επιστημονικές μελέτες και μηνύματα από αβαζίτες και αβαζίτισσες, για να τους εμπνεύσουμε το όραμα που τόσο έχει ανάγκη ο πλανήτης όσο κι εμείς! Υπόγραψε τώρα -- οι συναντήσεις που μπορούν να σώσουν τη ζωή στη Γη ξεκινούν σε λίγες μέρες!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η προστασία του μισού πλανήτη μπορεί να ακούγεται εξωφρενικά φιλόδοξο σχέδιο, αλλά είναι εφικτό. Σχεδόν το 20% ήδη προστατεύεται. Μάλιστα κάποιες χώρες σκέφτονται να αυξήσουν σημαντικά αυτό το ποσοστό, πριν την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για την εξαφάνιση των ειδών.  

Στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα είδαμε ότι για να νικήσουμε χρειαζόμαστε τη στήριξη επιφανών συμμάχων. Κι οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν, όταν κληθούν να πάρουν θέση.  

Ο πλέον κορυφαίος διπλωμάτης στον κόσμο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ήδη ζητάει να ληφθούν επείγοντα μέτρα προστασίας του 50%. 
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο. Η Γαλλία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη G7, όπου το θέμα θα συζητηθεί από ισχυρά κράτη. Κι ο Καναδάς θέλει να κάνει την προστασία της φύσης προτεραιότητα για το επόμενο έτος.  

Ας συσπειρωθούμε τώρα για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να στηρίξουν το σχέδιο  -- και στη συνέχεια να παραδώσουμε το ψήφισμα μαζί με μηνύματα απ’ όλο τον κόσμο, επιστημονικές μελέτες και δημοσκοπήσεις, ώστε να εμπνεύσουμε μια γενιά ηγετών για να υπερασπιστούμε τη ζωή στη Γη, πριν χαθεί για πάντα.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
To Avaaz έχει δώσει μεγάλες μάχες για το περιβάλλον. Αλλά αυτή τη φορά καλούμαστε να πάμε πιο βαθιά. Όχι απλά να υπερασπιστούμε τη φύση, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε η φύση και να νιώσουμε στο πετσί μας ότι είμαστε ένα κομμάτι αυτού του ζωντανού πλανήτη που είναι το μοναδικό μας σπίτι.  

Με ελπίδα κι αγάπη,
Bert, Alice, Iain, Rewan, Laura, Ana Sofia, Morgan κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

Τεράστια απειλή για την ανθρωπότητα η απώλεια της βιοποικιλότητας -- CNN Greece
https://www.cnn.gr/news/perivallon/story/153312/terastia-apeili-gia-tin-anthropotita-i-apoleia-tis-viopoikilotitas  

Είδος υπό εξαφάνιση τα έντομα (Η Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/1009581/article/epikairothta/kosmos/eidos-ypo-e3afanish-ta-entoma  

Τα έντομα οδεύουν προς τον αφανισμό και μπορεί να παρασύρουν μαζί τους στον όλεθρο όλο τον πλανήτη! (Πρώτο Θέμα)
https://www.protothema.gr/environment/article/863710/meleti-sok-ta-edoma-odeuoun-pros-ton-afanismo-kai-borei-na-parasuroun-mazi-tous-ston-olethro-oli-ti-gi/    

Στα Αγγλικά:  

«Κάντε το 50% του πλανήτη φιλικότερο προς τη φύση, μέχρι το 2050», προτρέπει ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2018/apr/13/make-half-the-world-more-nature-friendly-by-2050-says-un-chief  

Η εξαφάνιση των εντόμων απειλεί την φύση με κατάρρευση (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/10/plummeting-insect-numbers-threaten-collapse-of-nature  

Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τη φύση (CNN)
https://edition.cnn.com/2018/10/29/health/wwf-wildlife-population-report-intl/index.html  

Μπορούμε να προστατέψουμε τον μισό πλανήτη για να επιζήσουν όλα τα είδη; (National Geographic)
https://www.nationalgeographic.org/newsroom/can-we-conserve-half-the-planet-for-the-survival-of-all-species-scientists-and-conservationists-at-the-worlds-first-half-earth-day-think-we-can/

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 50 εκατομμύρια μέλη 
που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το orInstagram.
 

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html