Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Επιτέλους. Καταδίκη Αμβρόσιου στον Άρειο Πάγο για το ομοφοβικό κήρυγμα


[Ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου]

Με μια εμβληματική απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιου για την καταδικαστική απόφαση των επτά μηνών με τριετή αναστολή που του είχε επιβληθεί για το εμπρηστικό κείμενό του με το οποίο καλούσε το ποίμνιό του να φτύνει
χωρίς δισταγμό και να απομονώνει τους ομοφυλόφιλους.
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του πρώην μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου για το ακραία ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, τον Δεκέμβριο του 2015, υπό τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».
Η καταδίκη Αμβρόσιου αποφασίσθηκε από το δικαστήριο του Αιγίου με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ωστόσο με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, το δεύτερο αδίκημα καταργήθηκε και έτσι οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν μόνο για τη «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και όχι για την «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος». Ειδικότερα οι αρεοπαγίτες ταυτίστηκαν με την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος, κατά τη διαδικασία ακρόασης, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε προτείνει την επικύρωση της ενοχής του πρώην Μητροπολίτη για το σκέλος που αφορά τον αντιρατσιστικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html