Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

SIMONE LE BARON Από τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων στον covid19

Όσο θα υπάρχει η έννοια του χρήματος μέσα στην ανθρωπότητα, θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί.
Όσο θα κυριαρχεί ο καπιταλισμός θα υπάρχουν άνεργοι.
Αυτό που όλοι, παγκοσμίως, ονομάζουν "οικονομία" είναι στην ουσία "καπηλεία". Η οικονομία είναι ανταλλαγή: Να ξαναδιαβάσουμε τον Αριστοτέλη και τον Ξενοφώντα.
Δεν υπάρχει στα ελληνικά η έννοια "καπιταλισμός" διότι αυτή η λέξη προέρχεται από τα γαλλικά που προσπάθησαν να κατασκευάσουν μία λέξη από τα λατινικά.
Το λίκνο του δυτικού πολιτισμού δεν είναι η Ελλάδα, είναι η αρχαία Ρώμη. Η Ρωμαίοι αυτοκράτορες απλώθηκαν στη δύση, ενώ η αυτοκρατορία του Μεγαλέξανδρου απλώθηκε στην ανατολή.
Επειδή, στα λατινικά δεν υπήρχαν λέξεις για τις επιστήμες (καθώς και για την πολιτική επιστήμη) οι δυτικές γλώσσες πήραν τις ελληνικές και τις μεταμόρφωσαν, άλλαξαν τις έννοιες τους.
Σήμερα, λοιπόν, οι Έλληνες λειτουργούν κατά το ρωμαϊκό σύστημα όπως, τελικά, όλη η ανθρωπότητα.
Δεν πρόκειται να επανελληνιστούν ποτέ οι Έλληνες αν συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι.
Ποια είναι η λύση; Όσοι διαθέτουν ένα κομμάτι γης κάπου στην Ελλάδα και λίγα λεφτά στην άκρη, να επιστρέψουν στην ελληνική ζωή που βρίσκεται στη φύση.
Να πάρουν μαζί τους τους γέρους αντί να τους πετάξουν κυριολεκτικά στα γηροκομία. Να μεγαλώσει η νέα γενιά στην ελληνική φύση εκεί που είναι η θέση της. Σταδιακά, μπορούν να επανέλθουν στην πραγματική οικονομία και να απαλλαχθούν από το μύθο του χρήματος και των τραπεζών, αφού αυτός ο μύθος κατέστρεψε την κοινωνία.
Θα ήθελα να μου πει κανείς, τι άλλαξε από την αρχαιότητα εκτός από τα μυαλά. Ο ελλαδικός χώρος; Όχι! Υπάρχει από τον αρχάνθρωπο τον Πετραλώνων (750 000 χρόνια). Η γλώσσα; Όχι! Τουλάχιστον 40 000 χρόνια (να διαβάσετε τον Άρη Πουλιανό). Όλα τα δεδομένα είναι ίδια. Τα μυαλά αλλάξανε, ναι, αλλά και από τον αρχάνθρωπο μέχρι το Μινωικό, πόσες φορές αλλάξανε; Και από το Μινωικό μέχρι τον Οδυσσέα (8ος αιώνας πριν από την εποχή μας);
Πρέπει οι Έλληνες να επιστρέψουν στο σημείο που ήταν ακόμη Έλληνες δηλαδή πριν από τη Ρωμαϊκή κατοχή. Από τότε δεν υπάρχουν πια επίσημα Έλληνες στην Ελλάδα. Όλα είναι στο μυαλό. Τέσσερις αυτοκρατορίες κάνανε στους Έλληνες πλύση εγκεφάλου. Είναι πολύ. Όμως, υπάρχουν ακόμα ελληνικά μυαλά τα οποία αντιστέκονται. Αυτό σημαίνει "Ελλάδα".
Απόσπασμα από το βιβλίο μου "Η Ελλάδα κοιτίδα της Ανθρωπότητας" (La Grèce berceau de lhumanité), εκδόσεις Simone Le Baron, γραμμένο στα γαλλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html