Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έυγε!!!!Φεστιβάλ μπύρας την Παρασκευή στη Δαματριά Ρόδου προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας!

Έυγε!!!!Φεστιβάλ μπύρας την Παρασκευή στη Δαματριά Ρόδου προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας!




Φεστιβάλ μπύρας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Δαματριά Ρόδου για δεύτερη χρονιά. Η Θεά Δήμητρα έβαλε Το χέρι της,  το όνομά του χωριού της Ρόδου  Δαματριά πήρε το όνομα του από τον ναό της Δήμητρος της Σιτώς που υπήρχε κάποτε στο χωριό ,σύμφωνα με πληροφορίες μας βρίσκετε  θαμμένος στην περιοχή  Σταυρος, η στον ναΐσκο του αγίου Νικήτα [ερευνάτε]!!!!,κι’ έτσι βρέθηκε ένας καλός λόγος για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής ,μιας και το σιτάρι είναι συμβολο της Θεάς,
Το όνομά

Της προέρχεται από το Δη (δωρικό τύπο του Γη) και το μήτηρ και σημαίνει μητέρα γη.
 Η μεγαλύτερη γιορτή που γινόταν προς τιμήν της Δήμητρας ήταν τα Θεσμοφόρια, το μήνα Θεσμοφόριο Ρόδου δηλαδή μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου, την εποχή της σποράς. Τελούντο σε όλη την Ελλάδα και ήταν γιορτή που συμμετείχαν μόνο παντρεμένες γυναίκες. Όσο διαρκούσαν τα Θεσμοφόρια οι γυναίκες απείχαν από σαρκικές απολάυσεις, νήστευαν και αντάλλασαν μεταξύ τους άσεμνα αστεία, πιθανώς προς τιμήν των αστείων της Ιάμβης που έκανε τη Δήμητρα να γελάσει. Η γιορτή ολοκληρωνόταν με τα Καλλιγένεια όπου οι γυναίκες γλεντούσαν. Από τη γιορτή των Θεσμοφορίων αποδόθηκαν στη Δήμητρα τα ονόματα Θεσμοφόρος και Καλλιγένεια.

Πάντως, όσοι επισκεφθούν αύριο τη Δαματριά θα διασκεδάσουν με άφθονη μπύρα, μουσική και παραδοσιακούς μεζέδες,με τη στήριξη των εργοστασίων παραγωγής μπύρας που λειτουργούν στη Ρόδο.
Ήδη όλα είναι έτοιμα, όπως τα μικρά σπιτάκια σε διάφορα σημεία του χωριού, τα οποία θα προσφέρουν μπύρα.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το τοπικό συμβούλιο Δαματριάς, με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού.
ΠΗΓΈΣ /http://rodosalarm.gr
http://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html