Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΜΕΓA ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΡΟΔΟΥ !! ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 5ο αιώνα π.χ.χ !!!!


 Από πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες εθνικά σκεπτόμενους περί καταπάτησης αρχαίου ναού στο χωριό Ασκληπειό Ρόδου διαπιστώσαμε
σε επιτόπια έρευνα  με ερευνητή  αρχαιολόγο εξ Αθηνών κ.Βλάχου ,όπως   και από μέλη του συλλόγου,  πως ο χώρος που είναι το εκκλησάκι, ήταν ναός του Θεού  προστάτη
της Ρόδου Απόλλωνα.
Ερευνητής και αρχαιολόγος εξ Αθηνών κ.Βλάχου ταυτοποίησε το ιέρο και το αρχαίο ασκληπιείο !!!
Για το αρχαίο ασκληπιείο έχουμε ενδείξεις που ήταν , λόγο όμως οτι  στερούμαστε αποδείξεων δεν "ανακοινώνουμε" ακόμα την τοποθεσία!!.

Μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών θα ανακοινώσουμε την τοποθεσία όπου ήταν ένα απο τα αρχαία ιατρεία ασκληπιεία της αρχαίας Ρόδου.

Υπομονή Λίαν συντόμως η μεγάλη αποκάλυψη του αιώνα !!!!

Δείτε ποιο κάτω το μοναδικό φωτογραφικό υλικό!!!!!!!!!!!!




Βάσεις σπόνδυλων που μόνο σε ασκληπιεία συναντούνται

Εδώ βλέπουμε μαρμάρινο προσκέφαλο που το χρησίμευε στης εξετάσεις τον ασθενών.










Βωμός

 Αναπαράσταση {παλαιοχριστιανικής Βασιλικής} ,η ίδια προπαγάνδα,, όλοι στο κόλπο!!!


 Σπόνδυλος κολόνας μέσα στο ιερό καταμαρτυρεί το μπάζωμα του αρχαιοελληνικού ναού!!!
 Βλέπουμε επίσης μαρμάρινα θραύσματα του ναού του Απόλλωνος στους τοίχους της εκκλησίας που τα χρησιμοποίησαν ως τούβλα!!!

 Το γεγονός ότι πατέρας του Ασκληπιού είναι ο Θεός του Φωτός, ο Ήλιος, τονίζει την αναγνώριση της μεγάλης αξίας του Ηλιακού Φωτός από άποψη υγιεινής ήδη από την αρχαιότητα.
Δεν είναι τυχαίο που οι πρόγονοι μας διάλεξαν αυτή την τοποθεσία για να κτίσουν  ασκληπιείο ,κάτι ήξεραν που δεν ξέρουμε εμείς λόγο ότι η ιατρική περίθαλψη ήταν μυστική και κληρονομική, ο δε Λουκιανός αναφέρει ότι οι μετέχοντες στην θεραπευτική διαδικασία έπαιρναν όρκο σιωπής ότι δεν θα φανέρωναν τα ιατρικά ή άλλα μυστικά τους. Βεβαίως, μόνο οι πρεσβύτεροι ήταν μυημένοι στα απόρρητα, οι νεώτεροι δεν είχαν καν το δικαίωμα να ρωτήσουν. Μόνον οι ανώτεροι στην ιεραρχία ασκούσαν την ιατρική, οι άλλοι περιορίζονταν στις θρησκευτικές θεραπείες οι οποίες παρουσίαζαν στενές σχέσεις με τα Ελευσίνια μυστήρια.

Της όλης διαδικασίας προϊστατο ο Πρωθιερέας ή Μεγάλος Ιερέας και τον βοηθούσαν οι Πυροφόροι, που εκτελούσαν χρέη διακόνου και βοηθών στις ιατρικές εργασίες, οι Ιερομνήμονες και οι θεράποντες νοσοκόμοι που ονομάζονταν Ασκληπιάδες. Ανάμεσά τους υπήρχαν και γυναίκες οι οποίες ανήκαν στην τάξη των Νακόρων . Ο Γαληνόε λέει ότι πριν από τον Ασκληπιό, η ιατρική ήταν "απολύτως εμπειρική και μόνο δια φυτών εθεραπεύοντο οι άνθρωποι, ενώ αυτός την ανύψωσε σε θεία επιστήμη".

Στα Ασκληπιεία, που επεκράτησαν μετά τον 5ο π.χ. αιώνα, γιάτρευαν με ό,τι μέσα διέθεταν και με μυστικές συνταγές. Οι ιερείς πίστευαν ότι έπρεπε ο άνθρωπος να επιδιώκει την βοήθεια της φύσης το μεν δια της υγιεινής, το δε δια της τεχνικής θεραπείας. Ο Ασκληπιός είχε μεταβιβάσει σ' αυτούς την ιατρική αγωγή δια της χρήσεως των διαφόρων φαρμάκων και χειρουργικών μέσων που παρέμεναν μυστικά. Ο Ιπποκράτης άντλησε πολλά πρακτικά διδάγματα της επιστήμης από πηγές κρυμμένες στα Ασκληπιεία και από την μελέτη των εκεί πινάκων και πλακών.
 http://www.ionianet.gr

Ο οικισμός στην Ελληνιστική περίοδο δεν ήταν στο σημείο που είναι σήμερα ! αλλά  βόρειο ανατολικά στην  περιοχή 'Ελληνικά',Και το χωριό Δήμος ονομάζετο Βουλιδέων.
 Τεράστια σημασία έπαιζε η επιλογή της θέσης. Το κάθε Ασκληπιείο ήταν κτισμένο σε σημείο φυσικής ομορφιάς και μεγάλης ενεργειακής φόρτισης, συνήθως κοντά σε φυσικά νερά, θάλασσα ή πηγές, και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ούτε οι ελεεινοί φονιάδες σταυροφόροι του αγίου Ιωάννη  της ""ιερουσαλεμ"" οι οποίοι ήταν και νοσοκόμοι ,δεν πήγαν τυχαία εκεί να χτίσουν φυλάκιο κάστρο στην κορυφή του χωριού!!! Δεν ευσταθή η άποψη πως δήθεν ήταν παρατηρητήριο !! λόγο ότι είναι  πολύ μακριά από την ακτογραμμή ,και συνεπώς δεν έχει σχέση με παρατηρητήριο .
Κανεις δεν ξέρει τι άρπαξαν από τα  απομεινάρια του ασκληπιείου, λόγο ότι δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες .

Το σίγουρο είναι πως ο Ροδιακός λαός υπέστη βάναυσο εκχριστιανισμό από δαύτους΄, αυτό όμως δεν λύγισε τον τοπικό πληθυσμό, και κράτησε τις παραδόσεις και τα αρχέγονα έθιμα του εν κρυπτό προφανώς , διατηρώντας τα  μέχρι το 1940.
Στο χωριο Ασκληπειό Ρόδου , Διονυσιακές τελετές τελόντουσαν κατά τις απόκριες,με πείσμα και κόντρα στα κηρύγματα των συνωμοτών ιερέων, σε ετήσια βάση, όπως επίσης  εορτές προς τιμή του Θεού Πάνα κατα τον μήνα Πάναμο {Αυγουστο}

Δυστυχώς τα ασκληπιεία  σε όλη την χώρα  σταμάτησαν να λειτουργούν ,το 354 ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος εκδίδει ένα τρομοκρατικό έδικτο («Προς Ταύρον, Έπαρχο Πραιτωρίου της Ανατολής»), με το οποίο σφραγίζονται όλοι οι Εθνικοί Ναοί της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, απαγορεύονται ο θυσίες και οι παραβάτες, όπως και όσοι αξιωματούχοι φαίνονται ανεκτικοί απέναντί τους, τιμωρούνται με αποκεφαλισμό: «Placuit omnibus locis atque urbibus universis claudi protinus templa et accessu vetito omnibus licentiam deliquendi perditis abnegari. Volumus etiam cunctos sacrificiis abstinere. Quod si quis aliquid forte huiusmodi perpetraverit, gladio ultore sternatur. Facultates etiam perempti fisco decernimus vindicari et similiter puniri rectores provinciarum, si facinora vindicare neglexerint» («Επιθυμούμε να σφραγισθούν όλοι οι Ναοί  σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης, καθώς και ν’ απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς για να μη διαπραχθεί το κακούργημα της ειδωλολατρίας. Διατάσσουμε επίσης την πλήρη αποχή από τις θυσίες. Και αν κάποιος με κάποια δύναμη παραβεί αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό, ομοίως δε, καθώς και με κατάσχεση της περιουσίας τους, θα τιμωρηθούν όλοι οι διοικητές των επαρχιών που θ’ αμελήσουν να τιμωρήσουν αυτά τα αδικήματα», «Ιουστινιάνειος Κώδιξ» 1, 11, 1).
Το 399 μ,χ,χ Ο Αρκάδιος διατάζει με νέο νόμο την ισοπέδωση όσων από τους ελληνικούς ναούς έχουν παραμείνει ακόμα όρθιοι. , λόγο ότι η γνώση στην ιατρική κρίθηκε σατανική και τιμωρούνταν με θάνατο , οι δε  ιερείς των ασκληπιείων κρίθηκαν  μάγοι,  κυνηγήθηκαν και θανατώθηκαν στην  πυρά!!
Η θρησκεία της αγάπης και το δόγμα του ιουδαιοχριστιανισμού γκρέμισε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ,και εξαφάνισε την γνώση των προγόνων μας με "μένος", αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ 
http://asklipio.blogspot.gr/2009/02/blog-post_9267.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html