Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Προτομή του Αριστοτέλη σε πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας


Προτομή του Αριστοτέλη σε πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας

της Νότιας Αυστραλίας, Τζέι Γουέδεριλ, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια χάλκινης προτομής του Αριστοτέλη στο πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαΐδας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Δημήτρια αλλά και του προγράμματος «Λόγος», δηλαδή του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λόγος» στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Η δημιουργία του Κέντρου υπήρξε αποτέλεσμα της γενναιόδωρης οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας, ύψους 600.000 δολαρίων, με τη χορήγηση 150.000 δολαρίων, ανά έτος, αλλά και με τη συμβολή της ελληνικής πολιτείας. Τα Δημήτρια, ένας πολιτιστικός θεσμός της Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από την αρχαιότατη ομώνυμη εμποροπανήγυρη, έχουν επεκταθεί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Φέτος, μάλιστα, συμπίπτουν και με τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στη Μελβούρνη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό Μεθοδίου και Κυρίλλου στο Yann St., Preston, ιερουργούντος του επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιωματούχων της Παμμακεδονικής και άλλων επισήμων. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή, θα τιμηθεί η 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, με το μουσικό χορευτικό κονσέρτο «Έθιμα τραγούδια και Χοροί των Ελλήνων», ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Δημήτρια, στις 14 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Κύκλος της Ζωής».


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html