Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ!!! ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ & ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΝΕΑΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑ !!


Αλβανός και Βούλγαρος κατηγορούνται για μαστροπεία







ΣΤΗΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΔΩ


Κατηγορούμενοι για μαστροπεία και σωματεμπορία τουλάχιστον δύο γυναικών, θα βρεθούν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, 52χρονος Αλβανός και 39χρονος Βούλγαρος. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος τους 31χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία στις 16 Φεβρουαρίου 2012 και έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 7 Ιανουαρίου 2013. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η ιστορία για την 31χρονη Βουλγάρα ξεκινάει το καλοκαίρι του 2010 όταν σε επικοινωνία που είχε με συμπατριώτισσα της που ήδη βρίσκεται στο νησί μας, η τελευταία την πληροφορεί για τις «πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης» και
την προτρέπει να έρθει στη Ρόδο ώστε να εργαστεί σε ταβέρνα μαζί της. Πράγματι τον Αύγουστο του 2010, η 31χρονη έρχεται στο νησί μας οπότε και γνωρίζει τον 39χρονο Βούλγαρο με τον οποίο έμενε η συμπατριώτισσα της. 

Τότε η κοπέλα αντιλαμβάνεται πως κάθε άλλο παρά όπως τις είχε περιγράψει η συμπατριώτισσα της τα πράγματα ήταν, αφού επί της ουσίας η φίλη της εκδιδόταν έναντι χρηματικής αμοιβής από τον 39χρονο ο οποίος και της έβρισκε για το σκοπό αυτό πελάτες για προσπορισμό κέρδους. 

Η 31χρονη κατάλαβε πως εξαπατήθηκε από τη συμπατριώτισσα της προκειμένου να πάρει τη «θέση» της και έτσι εκείνη να επιστρέψει στην πατρίδα τους, όπως και έγινε. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έχει γίνει στην αστυνομία, ο 39χρονος αφαίρεσε όλα τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης και τότε άρχισε ο «εφιάλτης» της. Την κρατούσε κλειδωμένη σε δωμάτιο ισογείου διαμερίσματος και εκεί την εξανάγκαζε σχεδόν καθημερινά να έρχεται σε ερωτική επαφή με άλλους άνδρες. 

Όπως η ίδια δήλωσε, είχε τουλάχιστον 3 «πελάτες» την ημέρα και για κάθε έναν από αυτούς, ο 39χρονος λάμβανε το ποσό των 100 ευρώ, χρήματα από τα οποία η ίδια δεν έπαιρνε ούτε ευρώ, ενώ το μόνο που της προμήθευε ήταν τσιγάρα και φαγητό. Στην 31χρονη επιτρεπόταν – όπως κατήγγειλε- να βγαίνει κάποιες φορές για περίπου 2 ώρες βόλτα, όμως και αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθώς ο 39χρονος την είχε απειλήσει πως εφόσον μιλούσε με κάποιον ή πήγαινε στην αστυνομία, θα την σκότωνε! 

Η 31χρονη είπε επίσης στους αστυνομικούς πως ο συμπατριώτης της, την εξανάγκαζε να έρθει σε συνουσία και μαζί του ενώ αρκετές φορές τη χτυπούσε βάναυσα σε όλο της το σώμα! Για έξι μήνες κράτησε η «συγκατοίκηση» της 31χρονης Βουλγάρας με τον 39χρονο συμπατριώτη της, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξαναγκαζόταν να συνευρίσκεται ερωτικά με άτομα που έβρισκε για αυτήν ο τελευταίος. 

Ο Αλβανός 
Τον Δεκέμβριο του 2010, ο 39χρονος Βούλγαρος φεύγει προσωρινά για την πατρίδα του και τότε αφήνει την 31χρονη στα χέρια του 52χρονου Αλβανού ιδιοκτήτη οβελιστηρίου στην περιοχή μας. Μαζί του δίνει και τα νόμιμα έγγραφα της κοπέλας προκειμένου να την προσέχει για να μην φύγει έως ότου επιστρέψει. 

Αρχικά – όπως κατήγγειλε η 31χρονη- ο Αλβανός τις πρώτες μέρες δεν την εξανάγκασε σε συνουσία με άλλους διότι, φεύγοντας ο Βούλγαρος την είχε χτυπήσει και έφερε αρκετά εξωτερικά σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα, όμως την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του. Μόλις η εξωτερική της εμφάνιση βελτιώθηκε την έβαλε για δέκα ημέρες να εργαστεί στο κατάστημα του ώστε (σύμφωνα με την ίδια) να την βλέπουν οι πελάτες – άνδρες και μετά από αυτό την κρατούσε κλειδωμένη και πάλι στο ισόγειο όπου άρχισε να δέχεται παρά τη θέληση της «πελάτες». 

Για τις «υπηρεσίες» που παρείχε η 31χρονη Βουλγάρα, ο 52χρονος Αλβανός φέρεται να λάμβανε 50 ευρώ ανά άτομο, ποσό το οποίο κρατούσε για τον ίδιο. Επίσης η 31χρονη κατήγγειλε πως ο Αλβανός την απειλούσε, τη χτυπούσε και τις κρατούσε όλα τα έγγραφα τα οποία του είχε παραδώσει ο Βούλγαρος και αφορούσαν την κοπέλα. 

Ο καβγάς και η καταγγελία 
Το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου ξέσπασε καβγάς μεταξύ της 31χρονης και του Αλβανού και μετά από έντονη λογομαχία (όπως καταγγέλλει η ίδια) της είπε «να σηκωθεί να φύγει από τη Ρόδο επειδή δεν του φέρνει λεφτά», χωρίς όμως να της δώσει τα ρούχα ή τα έγγραφα της. Τότε η 31χρονη, δήλωσε στους αστυνομικούς, έφυγε τρέχοντας και πήγε κατευθείαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και κατήγγειλε τα όσα είχε περάσει, προκειμένου έτσι να «ελευθερωθεί» και να επιστρέψει στη πατρίδα της, όπως δήλωσε. Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του 52χρονου Αλβανού βρήκαν και κατάσχεσαν τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης Βουλγάρας, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 39χρονου Βούλγαρου δεν βρέθηκε κάτι. 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς, ο Αλβανός αρνήθηκε τα όσα τον κατηγορεί η 31χρονη, ενώ ο 39χρονος Βούλγαρος παραδέχτηκε ότι την γνώρισε μέσω της συμπατριώτισσας της. Μάλιστα ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να αποδέχτηκε πως την 31χρονη την εξέδιδε έναντι του χρηματικού ποσού των 30 – 40 ευρώ, χρήματα από τα οποία δεν της έδινε κάποια αμοιβή διότι τα κρατούσε για να καλύπτει τις ανάγκες της σε σίτιση και στέγαση. Ο 39χρονος αλλοδαπός φέρεται όμως να παραδέχεται πως κάτι αντίστοιχο γινόταν και με τη φίλη της 31χρονης την οποία επίσης εξέδιδε έναντι χρηματικού ποσού των 30 ευρώ χωρίς όμως και αυτή να δίνει μέρος των χρημάτων. Πάντως ο ίδιος τόνισε πως και οι δύο κοπέλες ήταν ελεύθερες να φύγουν όποια στιγμή ήθελαν. 

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για: 
- Σωματεμπορία (με τη χρήση απατηλών μέσων) 
- Ηθική αυτουργία σε σωματεμπορία με τη χρήση απατηλών μέσων 
- Σωματεμπορία (με κατακράτηση και με παράδοση προσώπων σε άλλον) τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα 

Απολογούμενος στον ανακριτή, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, ο 39χρονος Βούλγαρος δήλωσε ότι γνώριζε την 31χρονη κοπέλα με την οποία μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχε σχέση, και μάλιστα τη φιλοξενούνε και διέμεναν μαζί. 

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η 31χρονη Βουλγάρα του έδινε κάποια χρήματα από αυτά που κέρδιζε από την εργασία της προκειμένου έτσι να συνεισφέρει στα έξοδα του σπιτιού που είχαν. Όμως ο αλλοδαπός αρνήθηκε ότι την εξωθούσε στην πορνεία με σκοπό το δικό του όφελος. 

Αλλά και ο 52χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε πως όχι μόνο δεν εξέδιδε την 31χρονη Βουλγάρα αλλά αντίθετα τη βοήθησε κιόλας περιθάλπτοντας της όταν έφυγε ο συμπατριώτης της, ενώ και από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2011 την είχε και πάλι φιλοξενήσει, κάτι που η αλλοδαπή έχει αποκρύψει στην κατάθεση της. 

Ο ίδιος επεσήμανε πως μαζί με το γιο του διατηρούν οβελιστήριο, ενώ παράλληλα είναι και τεχνίτης πέτρας και προσκόμισε αρκετές βεβαιώσεις για δουλειές που έχει κάνει στην περιοχή μας. Ο 52χρονος αλλοδαπός επεσήμανε λοιπόν πως η οικονομική του κατάσταση είναι τέτοια που δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει την 31χρονη ή οποιαδήποτε κοπέλα για να κερδίσει χρήματα. 
Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 39χρονος Βούλγαρος πήρε το δρόμο για τις φυλακές ενώ ο 52χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης 8000 ευρώ. 

1 σχόλιο:

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html