Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:Άρπισες και Άρπυιες


Άρπισες και Άρπυιες



Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Το να γράψεις μια λέξη ή ένα όνομα λάθος δεν έπεσε κι η ζάχαρη στο νερό.
Το λάθος εκθέτει τον υπογράφοντα το κείμενο και δεν κρεμάει ένα ολόκληρο λαό με την υπογραφή του, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές με τους πολιτικούς μας.
Ως υπογράφων αναγνωρίζω ευθαρσώς το λάθος μου και ζητάω συγνώμη για την αστοχία μου που επεσήμανε ο καλός μου φίλος Νίκος Πετρόχειλος καθηγητής Πανεπιστημίου.





“Πολύ ωραίο, αλλά θα πρέπει να κάνεις τη διόρθωση : το μυθολογικό ον είναι Άρπυιες.”  
μου επεσήμανε και εγώ σπεύδω  πάραυτα να το διορθώσω και να βάλω το σωστό όπως μου λέει όνομα που είναι Άρπυιες.
Στο έργο του Ζαν Ρισπέν “Ελληνική Μυθολογία” σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου αναφέρονται ως Άρπυες που ήταν μυθολογικά όντα που εμπόδιζαν τον τυφλό Φινέα να τραφεί που, ή του άρπαζαν το φαγητό του ή κουτσούλαγαν ακόμα και τα ψίχουλα και τον οδηγούσαν έτσι σε θάνατο εξ ασιτίας.
Εγώ θα χρησιμοποιήσω το Άρπυες και πιστεύω πως δεν θα με παρεξηγήσει ο φίλος μου καθηγητής.
Κατόπιν κοπιώδους και επισταμένης μελέτης θα σας αποκαλύψω τα ονόματα των σύγχρονων Άρπυων που μας έριξαν στα νύχια τους τα λάθη των πολιτικών μας που υπέγραφαν νόμους χωρίς να τους διαβάζουν και μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι.
Εγώ πιστεύω πως τους διάβαζαν και δεν τους καταλάβαιναν, ή εκβιάστηκαν
άγνωστο πως και έβαλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους.
Άλλος λογικός λόγος είναι, πως θυσίασαν για μια καρέκλα εξουσίας την πατρίδα. Λοιπόν τα ονόματα των αρπακτικών ορνέων που έχουν επιπέσει εναντίον του ελληνικού λαού με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, είναι η φράου Μέρκελ με υπαρχηγούς την παγοκολόνα  που λέγεται φον Σόϊμπλε και εκείνο τον αντιπαθητικό βιετναμέζο πράσινο οικολόγο τον Ρέσλερ και ακολουθούν ο Τόμσεν, άλλος αντιπαθητικός, ο Ράϊχεμπαχ που λες πως είναι προσωπείο Φαγιούμ, ο Φούχτερ, απομίμηση των γελοιογραφιών του Γάλλια με τους μπεκρήδες, ο Όλι Ρεν που μας ευχήθηκε ειρωνικά καλό κουράγιο και ένα σωρό ακόμα, όλοι από τις φυλές των Τουκμάνων που κατέκλισαν την Ευρώπη γύρω στο 250, με την επιδρομή των Γότθων κατά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ορμώμενοι από της στέπες της Σιβηρίας.
Ένα Τουρκμανικό παρακλάδι οι Αλαμανοί, επικρατήσανε στη Β. Ευρώπη και με τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα, πειθήνιοι και εργατικοί, εκπολιτιστήκανε και προκόψανε τόσο πολύ που έγιναν τα πλουσιότερα κράτη της Ευρώπης.
Δεν έπαψαν όμως να είναι επιθετικοί και επεκτατικοί σα λαοί και επειδή παρήλθε πλέον η εποχή της λεηλασίας δια των όπλων, βρήκαν άλλο πιο ασφαλή τρόπο να λεηλατήσουν τους λαούς του Νότου.
Έκτοτε με πολιορκητικό κριό το ισχυρό νόμισμά τους καθυπέταξαν τις χώρες του νότου δανείζοντάς τες αφειδώς και τα τελευταία χρόνια ζητάνε μετ’ επιτάσεως τα δανεικά πίσω.
Ο Νότος όπως είναι γνωστόν κατέρρευσε και ο Φινέας δεν έχει πλέον να φάει.
Τον Φινέα τον έσωσαν ο Ιάσονας με τον Κάλαϊς και τον Ζήτη όταν πέρασαν οι  Αργοναύτες απ’ τον τόπο του.
Εμάς σήμερα ποιός θα μας σώσει από τις σύγχρονες Άρπυες;

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας
ΠΗΓΗ:http://tonoikaipnevmata.wordpress.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html