Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το Καρναβάλι συνεχίζεται (για την Θεατρική ορθόδοξη Εκκλησία), με περιφερόμενες εικόνες λατέρνες (από τη Νίσυρο στη Ρόδο)… Διότι αυτό, λέει, είναι … «μεγάλη ψυχική ανάγκη του κόσμου»!..


Τα δράματα του παλιού ελληνικού σινεμά, στην Εκκλησία μας: 
«Μια λατέρνα μια ζωή» 
(όχι με τον Ορέστη Μακρή, αλλά με την Παναγία την Σπηλιανή!..)

Διαβάζω στη  rodiaki.gr, και (σε παρένθεση) σχολιάζω:
Κυριακή, 14 Απρ. 2013
 

Ήταν μεγάλη ανάγκη του κόσμου, ψυχική…
Όπως φάνηκε, και από την υποδοχή που επεφύλαξε προχθές η Ρόδος, στην εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής…
Η δύναμή Της (η μαγνητική!), ακόμα και σήμερα ή ειδικά και σήμερα, είναι τέτοια που μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου να Την προσκυνήσει και να πάρει λίγη (ένα μικρό ποσοστό, για να φτάσει για όλους) από την ευλογία της.

Όλο το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξημερώματα Σαββάτου, δεν σταμάτησε να περνάει κόσμος για να Την προσκυνήσει εκεί όπου «ξημέρωσαν» την εικόνα.

Το μεσημέρι, παρατέθηκε γεύμα αγάπης με την παραδοσιακή νισύρικη «ρεβυθάδα» (τσάμπα;), σε όλους τους πολίτες που θα περνούσαν από το προσκύνημα…
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η εικόνα βγήκε από το νησί και η αφορμή είναι ο εορτασμός των 65 χρόνων ζωής του Συλλόγου των Νισυρίων της Ρόδου.

Εκείνο, όμως, που εντυπωσίασε περισσότερο αυτές τις ημέρες, ήταν η προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία (προσδοκία από τους θρησκέμπορους;).
Χαρακτηριστικό είναι το ότι την πρώτη ημέρα της άφιξης της εικόνας, δόθηκαν 6000 εικονίτσες (αυθεντικές, θαυματουργές, γνήσια αντίγραφα;) μέσα σε μισή ημέρα (τσάμπα;)!

Ήταν αναπάντεχη (βρε, τι κακό!) η προσέλευση των χιλιάδων κόσμου, που κορυφώθηκε την Κυριακή…


http://xairete.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4557.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html