Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Πώς η Αθηνά παρέκαμψε το "μπλόκο" στη διαθήκη του Ωνάση  Πώς η Αθηνά παρέκαμψε το "μπλόκο" στη διαθήκη του Ωνάση


  Την λύση στο γρίφο που της επιτρέπει να "ρευστοποιήσει" τον Σκορπιό περνώντας τον σε Ρώσο μεγιστάνα, φαίνεται πώς βρήκε η Αθηνά Ωνάση!
  Τα δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Γενεύης που έχουν αναλάβει την αγοραπωλησία κατάφεραν να ξεπεράσουν το σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση, χωρίς τελικά να
  προσβάλλουν το "πνεύμα" της!
  Να αναφέρουμε ότι ο Έλληνας Κροίσος καθιστούσε σαφές ότι ο Σκορπιός δεν μπορούσε να πουληθεί σε τρίτους παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας, κι αν κάποιο από αυτά δεν μπορούσε να το συντηρήσει τότε θα πέρναγε στα χέρια του Δημοσίου!
  Σύμφωνα λοιπόν με την espresso οι κάτοικοι της Λευκάδας και του Νυδριού, αναφέρουν πώς ο Σκορπιός περνά στα χέρια του μεγιστάνα όχι με αγοραπωλησία αλλά με τη διαδικασία leasing ή μακροχρόνιας μίσθωσης.
  Μα αυτόν λοιπόν τον τρόπο η Αθηνά Ωνάση δεν πουλά το νησί, αυτόν τον επίγειο παράδεισο αλλά το εκμισθώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Ποιος όμως είναι ο Ρώσος Μεγιστάνας που "αποκτά" το νησάκι;
  Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που τον τελευταίο μήνα είχε ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει...αυτό του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο.
  ribolovlev
  Ο Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος φιγουράρει με περιουσία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο top -80 της λίστας του Forbes, φερόταν ως κάτοχος ποσοστού που προσεγγίζει το 10% στην Τράπεζα Κύπρου και, λογικά, ένα σεβαστό μέρος από τα ρωσικά λεφτά που ήταν τοποθετημένα στη Μεγαλόνησο, ήταν δικά του.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
  http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html