Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η ¨ΑΓΙΑ"ΣΟΦΙΑ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΑ





http://www.kairatos.com.gr/agsofia.jpg   Η "Αγία" Σοφία θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο αλλά οικοδομήθηκε από το γιο του Κωνστάντιο (337-361). Τα εγκαίνιά της έγιναν το 346. 
    Ο Σωκράτης, που έγραψε την Ιστορία της Εκκλησίας
από το 305-439, αναφέρει: "... κατά, τον καιρόν τούτον (επί πατριάρχου Μακεδονίου) ο βασιλεύς την Μεγάλην Εκκλησίαν έκτιζεν, ήτις Σοφία μεν προσαγορεύεται νυν, συνήπται δε τη
επωνύμω Ειρήνη ..." Από τη φράση αυτή του Σωκράτη αλλά και από τις ανασκαφές (Ramaganoglu, 1945) προκύπτει ότι η  "Αγία" Σοφία, που χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναού του Θεού Απόλλωνος, είχε άμεση επαφή προς βορά με την "Αγία" Ειρήνη και βρισκόταν ανάμεσα σ' αυτήν και στη σημερινή "Αγία" Σοφία. 
    Η Β' Αγία Σοφία χτίστηκε πάλι από τον Κωνστάντιο προς νότο της πρώτης, στη σημερινή θέση της "Αγίας" Σοφίας του Ιουστινιανού. Ήταν μια μεγαλόπρεπη βασιλική με τρεις αψίδες και πέντε κλίτη.              Στην προς δυσμάς είσοδό της είχε ωραίο πρόπυλο με αέτωμα και κιονοστοιχία. Τα εγκαίνια της Β' Μεγάλης Εκκλησίας έγιναν από τον πατριάρχη Ευδόξιο το 360. 
    Οι ναοί αυτοί υπέστησαν ζημιές κατά καιρούς, καταστράφηκαν από πυρκαγιές. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του 381 επί Θεοδοσίου Α' (378-395) πυρπολήθηκαν από τους αρειανούς. Κατά την εξορία του Χρυσοστόμου από τούς οπαδούς του το 404. 
    Η Γ' Μεγάλη Εκκλησία είναι έργο τού Θεοδοσίου Β' (408-450). Στην πραγματικότητα δεν ήταν ανοικοδόμηση παρά επιδιόρθωση και συνένωση διαφόρων τμημάτων της Α' και Β' "Αγίας" Σοφίας με ορισμένες προσθέσεις και παραλλαγές. Τα εγκαίνιά της έγιναν το 415.Εδώ βλέπουμε ακόμα  μια ασέβεια των ιουδαιοχριστιανών στην πατρώα θρησκεία των Ελλήνων!Πάνω στο ναό του Θεού  Απόλλωνα οι άθλιοι βυζαντινοί κατακτητές έφτιαξαν τον χριστιανικό ναό με το όνομα "Αγία" Σοφία!! Όλα μάρμαρα  του χριστιανικού ναού  είναι κλεμμένα από την Ακρόπολη ,τους Δελφούς  και απο  άλλους ναούς των Ελλήνων!!!Είναι ακόμα μια καταστροφή  Ελληνικού Ναού απο τους χριστιανούς  που την έχουν κάνει μούγκα όλοι!!Έχω δυο ενστάσεις για το όνομα!!Πρώτον γιατί "Αγία" και δεύτερο γιατί Σοφία ??Έχει καμιά σχέση ο χριστιανισμός με την ΣΟΦΙΑ????

 ΠΗΓΗ:Α.k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html