Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Ζητείται... Άγιο Πνεύμα!», είναι ο τίτλος άρθρου γνωστής αστρολογικής ιστοσελίδας. Δημοσιεύει δε, και σχετική φωτο. (σ.σ. την ιστοσελίδα αυτή, μαζί με την ερωτική αστρολόγο της, την διαφημίζει, και, ο Χαρδαβέλας, φανατικός οπαδός του γ. Παΐσιου, και των… UFO!)




Ζητείται... Άγιο Πνεύμα!

 

Η Σεληνιακή έκλειψη του Σαββάτου αναπαράγει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα διλήμματα…
 

Κατά τη γνώμη μου εκεί είναι που καλούμαστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και στην παρούσα φάση, πολύ περισσότερο που στην έκλειψη της 25ης Μαΐου, δεσπόζουν ο Ποσειδώνας και ο Δίας.
 

Παράλληλα όμως σε πιο πνευματικούς τομείς -των τεχνών συμπεριλαμβανομένων- η δραστική επιρροή των δύο πλανητών μπορεί να μας οδηγήσει κοντά στο «θαύμα». Κι αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε την Πίστη με τη Γνώση θα έχουμε επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μας.

Μια πολύ γνωστή τέτοια «εφαρμογή» έχει καταγραφεί στη Χριστιανική παράδοση και μάλιστα συνιστά την απαρχή της Εκκλησίας.
Ήταν τότε στο κατώφλι της εποχής των Ιχθύων, που ένα πλήθος συγκεντρωμένων και σχεδόν αγράμματων μαθητών του Ιησού έλαβε το Άγιο Πνεύμα και άρχισε να κηρύττει τον Λόγο του Θεού. Κι εκείνο το «θαύμα» ας είναι ο οδηγός μας στο σήμερα.
 

Η αναφορά στην Πεντηκοστή δεν είναι τυχαία. Στην αρχαιότητα η αστρονομία και η αστρολογία ήταν το ένα και το αυτό και μάλιστα κατά τη γνώμη μου τα Ευαγγέλια βρίθουν τέτοιων αναφορών-συμβολισμών. Υπάρχει λοιπόν σοβαρή πιθανότητα η «κάθοδος του Αγίου Πνεύματος» να συνδέεται με την Ηλιακή έκλειψη του 29 μ Χ στο ζώδιο των Διδύμων.

Οι πρώτοι που καλούνται να ανακαλύψουν το μονοπάτι της πνευματικότητας και να ξεκινήσουν το πνευματικό ταξίδι τους είναι βέβαια οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), ιδιαίτερα όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους.


http://xairete.blogspot.gr/2013/05/ufo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html