Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθερη διέλευση στην Ελλάδα ζητούν οι Κοσοβάροι


Μετά την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του και την περίφημη ανακοίνωση, για την διεξαγωγή επίσημης συνάντησης με τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ν. Έρογλου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ενβέρ Χότζα.

Στη συζήτησή τους, ζήτησαν από τον Βενιζέλο την αναγνώριση των διαβατηρίων τους από την
Ελλάδα, δηλαδή, την επισημοποίηση της αποδοχής των διαβατηρίων του Κοσσυφοπεδίου ως αναγκαιότητα, προκειμένου να κινούνται οι Κοσοβάροι ελεύθεροι στην Ελλάδα, καθώς αυτή η πράξη θα είναι προς όφελος της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το άνοιγμα οικονομικής έδρας εμπορίου στην Αθήνα, ως ένα πρώτο βήμα για την επισημοποίηση των σχέσεων, η οποία θα ήταν καλό για την οικονομία των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου τόνισε πως η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου και η Ελλάδα έχουν σχέσεις στην οικονομία, το εμπόριο, την εκπαίδευση και την επιστήμη [τι να σχολιάσουμε εδώ!], οι οποίες σχέσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύονται.

 http://kostasxan.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8543.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html