Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο στρατιώτης του '40 "επέστρεψε" στο χωριό του



Ο στρατιώτης του '40 επέστρεψε στο χωριό του
Ο στρατιώτης του '40 "επέστρεψε" στο χωριό του
Συγκινητικές είναι οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής, στο  γραφικό χωριό της Λάκκας Σουλίου, όπου επέστρεψε ένας νεκρός στρατιώτης που ήταν αγνοούμενος από τον πόλεμο του 1940. Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Κορκοβής, νεαρό τότε παιδί, είχε θαφτεί σε
έναν πρόχειρο τάφο στην περιοχή της Άρδοσης, δίπλα σε ένα ξωκλήσι.
Ακολούθησαν δεκαετίες σιωπής και κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει από τους κατοίκους του χωριού για να βρεθούν οι συγγενείς του νεκρού στρατιώτη δεν είχαν αποδώσει και δεν είχε βρεθεί το πτώμα του. Με το πέρασμα των χρόνων, ο τόπος ταφής του άτυχου στρατιώτη, καταστράφηκε και τα οστά του νεκρού στρατιώτη αποκαλύφθηκαν.
Ο ιερέας και οι κάτοικοι του χωριού, συγκέντρωσαν τα οστά του και  τα τοποθέτησαν σε οστεοφυλάκιο κι από κει στην εκκλησία.
Με πρωτοβουλία του ιερέα και την βοήθεια των κατοίκων,  αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να αναζητήσουν τους συγγενείς του νεκρού, με μοναδικό στους στοιχείο το όνομα του στρατιώτη. Έτσι λοιπόν κατάφεραν να εντοπίσουν την  ηλικιωμένη  αδελφή του και έναν ανιψιό του που φέρει το ίδιο όνομα,  Χαράλαμπος Κορκοβής,  προς τιμή του νεκρού θείου του.
Το Σάββατο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια με στρατιωτικό άγημα, θα ακολουθήσει η παραλαβή των οστών από τους οικείους του και η μεταφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του νεκρού στρατιώτη, ένα χωριό κοντά στο Μεσολόγγι.

Πηγή epiruspost.gr
ΕΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html