Μπορεί μέχρι σήμερα να γνωρίζατε μόνο το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά, ήρθε όμως η ώρα να γνωρίσετε και ένα άλλο είδος! Το… μαύρο σκόρδο!
Πρόκειται για τη νέα υπερ-τροφή που προέρχεται από την Ταϊλάνδη και τα τελευταία χρόνια κερδίζει
όλο και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές.
Μπορεί με μία πρώτη ματιά να σας δίνει την εντύπωση του… πολυκαιρισμένου, ωστόσο είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προκύπτει από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα.
Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο και δεν έχει τη γνωστή δυσάρεστη μυρωδιά του λευκού.
Μάλιστα, περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι δρα προληπτικά σε ορισμένες μορφές καρκίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html